Antena Meniu Search
x

Video "Legea fugarilor". Trei ani în plus de închisoare pentru condamnații definitiv care nu se predau în 7 zile

Condamnaţii definitiv care fug din ţară şi nu se predau în termen de 7 zile ar putea primi ani în plus de închisoare! Vorbim deocamdată despre un proiect de lege. Acesta ar adăuga câţiva ani în plus de carceră celor care iau modelul marilor fugari ai României aflaţi acum în Italia, Grecia, SUA sau Marea Britanie. Prevederea legislativă va fi prezentată în următoarea şedinţă de Guvern. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 10.10.2023, 13:57

Vezi și

Între 6 luni și 3 ani de închisoare cu executare este pedeapsa pentru evadare. Rămâne, însă, de văzut dacă propunerea ministrului Justiției se va aplica concursul de infracțiuni, în cazul fugarilor, sau această pedeapsă se va adăuga la cea deja pronunțată definitiv de instanțele de judecată.

Iar în cazul în care s-ar aplica restroactiv, cum este cazul lui Mario Iorgulescu, condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare după ce s-a urcat băut și drogat la volan și a omorât un tânăr de 24 de ani, el ar putea primi până la 3 ani de închisoare în plus. 

Fugarii devin evadați dacă nu se predau în termen de 7 zile de la pronunțarea sentinței

Fugarii care nu se predau autorităților în termen de 7 zile de la pronunțarea sentinței defintive ar putea primi, așadar, un spor și pentru evadare. Propunerea urmează să fie prezentată de ministrul Justiției, Alina Gorghiu, în ședința de Guvern de joi. Tot atunci, va prezenta și lista completă a fugarilor pe care România nu reușește să îi aducă în țară.

Rămâne de văzut dacă această propunere legislativă are șanse să treacă și dacă această modificre îi va descuraja pe fugari să se sustragă de la executarea pedepselor pronunțate de instanțe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Justitie » "Legea fugarilor". Trei ani în plus de închisoare pentru condamnații definitiv care nu se predau în 7 zile