Antena Meniu Search
x

Video Legumicultorii din Buzău care foloseau substanţe toxice pentru coacerea forţată a roşiilor, trimişi în judecată. La audieri au spus că nu mâncau legume din propria cultură

Scandalul legumelor toxice continuă. Legumicultori din Buzău care au folosit substanțe periculoase pentru roșii și castraveti au fost trimiși în judecată la braț cu traficanții chimicalelor interzise.

de Adrian Obreja

la 03.02.2024, 09:56

Vezi și

Cei 5 inculpaţi sunt acuzaţi de trafic de substanţe toxice neomologate în România şi în Uniunea Europeană şi comercializarea şi folosirea lor în culturi de roşii şi castraveţi. Printre cei 5 se numără şi cei 2 legumicultori din judeţul Buzău care foloseau aceste substanţe în solariile înfiinţate în curţile proprii.

Ce au declarat în faţa anchetatorilor

La percheziţii, procurorii au găsit cantităţi însemnate de astfel de substanţe toxice, printre care şi acea substanţă care ajută la cocerea forţată a roşiilor denumită etrel. La audieri, fermierii au declarat că nu erau interesaţi de efectele nocive asupra organismului ale acestor substanţe. Tot ei au declarat că nu consumau legume din acele solarii.

Ancheta a arătat că liderul reţelei cumpăra aceste substanţe din Bulgaria, prin intermediul unor cetăţeni turci, după care le aducea în România şi le vindea. Acum, cercetarea penală s-a terminat, iar dosarul a fost trimis în instanţă. Magistraţii vor stabili pedepsele pentru fiecare în parte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 9 voturi
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Justitie » Legumicultorii din Buzău care foloseau substanţe toxice pentru coacerea forţată a roşiilor, trimişi în judecată. La audieri au spus că nu mâncau legume din propria cultură