Antena Meniu Search
x

Update Mama lui Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Miruna a plâns, astăzi, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel

Mama lui Vlad Pascu, tânărul care a omorât doi studenţi în accidentul din staţiunea 2 Mai rămâne în arest preventiv. Pe 9 octombrie, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Miruna Pascu să fie eliberată din arest şi plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, însă procurorii au făcut contestaţie, admisă vineri de Curtea de Apel Bucureşti. Miruna Pascu a fost trimisă în judecată pentru că ar fi amenințat martorii din dosarul accidentului provocat de fiul său. 

de Redactia Observator

la 13.10.2023, 15:36

Sursa foto: Inquam Vezi și

UPDATE. Miruna Pascu rămâne în arest preventiv, a decis definitiv vineri Curtea de Apel Bucureşti. Pe 9 octombrie, Tribunalul Bucureşti a hotărât ca Miruna Pascu să fie eliberată din arest şi plasată sub control judiciar pentru 60 de zile, însă procurorii au făcut contestaţie, admisă vineri de Curtea de Apel Bucureşti.

"În baza art. 425 (1) alin.7 pct. 2 lit.a Cpp rap. la art. 205 Cpp admite contestaţia declarată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT - Structura Centrală împotriva încheierii din data de 09.10.2023 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti. Desfiinţează în parte încheierea contestată şi rejudecând: Înlătură dispoziţia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar faţă de inculpata Pascu Miruna. În baza art. 348 alin.2 Cpp rap. la art. 207 alin.4 Cpp, constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive luate faţă de inculpata Pascu Miruna, măsură pe care o menţine. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii contestate care nu sunt contrare prezentei hotărâri. Definitivă", se arată în decizia CAB, potrivit Agerpres

ŞTIREA INIŢIALĂ. Miruna Pascu a plâns, astăzi, în fața completului de la Curtea  de Apel, și-a recunoscut greșeala și a spus că tot ce și-a dorit a fost să îl scape pe fiul său. Le-a spus judecătorilor că ea nu este un om fără discernământ, așa cum a fost prezentată în spațiul public, și că a făcut tot ce i-a stat în putință în calitate de mamă, fără să se gândească la consecințe. Ea i-a rugat pe judecători să mențină decizia Tribunalului București, cea de o plasa sub măsura controlului judiciar.

Rămâne, însă, de văzut ce va decide instanța.

Pe acelaşi subiect

Miruna Pascu este, în acest moment, sub control judiciar. Curtea de Apel a rămas în pronunțare și rămâne de văzut dacă aceasta se va întoarce în Arestul Central al Poliției Capitalei sau dacă va fi cercetată, în continuare, în libertate, sub măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile. 

Vlad Pascu rămâne după gratii

Magistraţii au decis ieri că Vlad Pascu va rămâne după gratii. El a cerut să fie judecat în arest la domiciliu pe motiv că are nevoie de un tratament medical pe care nu îl poate lua în arest. 

Judecătoria Mangalia a decis să menţină măsura arestării preventive pentru Vlad Pascu şi să respingă cererile acestuia de înlocuire cu o altă măsură. “Menţine arestarea preventivă a inculpatului Pascu Matei Vlad, arestat în baza mandatului de arestare preventivă nr.15/UP din data de 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr.4085/254/2023. Respinge cererile formulate de apărătorul inculpatului de revocare a măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură, ca neîntemeiate. Măsura dispusă va fi adusă la cunoştinţa inculpatului prin administraţia locului de deţinere”, se arată în minuta instanţei.

Decizia nu e definitivă

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare. Apărătorul lui Vlad Pascu, avocatul Adrian Bendeac, a declarat jurnaliştilor, la ieşirea din sediul Judecătoriei Mangalia, că există un termen de 20 de zile pentru a formula cereri şi excepţii, după comunicarea rechizitoriului. 

Vlad Pascu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului şi conducerea unui vehicul sub influenţa substanţelor psihoactive. Dosarul a fost înaintat pentru soluţionare Judecătoriei Mangalia.

În 19 august, Vlad Pascu a condus un autoturism pe DN 39, iar în jurul orei 5.25, în apropiere de 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. În urma impactului, doi tineri şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi. Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină. Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în 20 august a fost arestat preventiv de Judecătoria Mangalia, pentru 30 de zile. Măsura arestului preventiv a fost prelungită cu încă 30 de zile şi în luna septembrie.

De asemenea, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Justitie » Mama lui Vlad Pascu rămâne în arest preventiv. Miruna a plâns, astăzi, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel