Antena Meniu Search
x

Video O firmă a vândut telefoane mobile în valoare de 43 de milioane de lei fără să plătească vreo taxă la stat. Cum funcţiona "magazinul din portbagaj"

Comerţ direct din portabagajul maşinii. O firmă a vândut ilegal mii de telefoane în valoare de 43 de milioane de lei fără să plătească vreo taxă la stat, folosindu-se de firme de curierat. 

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 21:00

Vezi și

Timp de trei ani firma a fost "magazinul online din portbagaj". De livrări în Bucureşti se ocupau chiar reprezentanţii firmei, iar inspectorii anti-fraudă au descoperit că în ţară au fost trimise peste 17.000 de colete prin intermediul unor firme de curierat cărora le declarau identităţi fictive.

Plata era făcută ramburs, pachetul putea fi verificat, deschis la livrare şi era însoţit de un soi de factură. Aceasta nu avea însă niciun fel de valoare, nu garanta cumpărătorului drepturile aferente.

A fost verificată această firmă la adresa declarată, unde inspectorii au descoperit alte aproximativ 500 de firme. Acolo nu se desfăşura însă nicio activitate financiară, compania acceptând doar plata în numerar.

43 de milioane de lei a încasat această firmă în trei ani de activitate, prejudiciul la stat ridicându-se la 12 milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Justitie » O firmă a vândut telefoane mobile în valoare de 43 de milioane de lei fără să plătească vreo taxă la stat. Cum funcţiona "magazinul din portbagaj"