Antena Meniu Search
x

Video Percheziţii în Braşov şi Galaţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de lei

Cinci milioane de lei. Aceasta ar putea fi paguba adusă statului de două firme de construcţii din Braşov şi Galaţi. Administratorii societăţilor de construcţii ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive pentru materiale şi servicii. Mai multe percheziţii au avut loc la casa acestora, dar şi la sediul firmelor. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 14.06.2021, 18:42

Vezi și
  • Dosarul, anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Sunt nu mai puţin de şapte mandate de aducere care trebuie puse în aplicare atât în judeţul Braşov, cât şi în judeţul Galaţi. Sunt vizate persoane care au legătură cu activitatea de evaziune fiscală pusă în sarcina celor două firme.

Percheziţiile au început de luni dimineaţa, simultan, la şapte adrese domiciliare şi trei sedii de firmă. În paralel, au fost desfăşurate şi controale de natură economică. 

Dosarul, anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov

Este un dosar instrument de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. 

Anchetatorii spun că cele două firme înregistrau cheltuieli fictive cu scopul de a obţine returnări ilegale de TVA de la stat. În acest fel s-a creat un prejudiciu de aproximativ cinci milioane de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Justitie » Percheziţii în Braşov şi Galaţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de cinci milioane de lei