Antena Meniu Search
x

Profesoară de sport din Lugoj, condamnată la 9 luni de închisoare pentru că a bătut un elev

O profesoară din Lugoj a fost condamnată la nouă luni de închisoare, după ce a bătut un elev, provocându-i leziuni care au avut nevoie de îngrijiri medicale timp de 2-3 zile. Incidentul a avut loc în urmă cu câţiva ani.

de Monica Palade

la 20.04.2023, 14:11

Profesoară de sport din Lugoj, condamnată la 9 luni de închisoare pentru că a bătut un elev - Shutterstock

Deşi decizia instanţei a avut loc la sfârşitul lunii trecute, dascălul încă predă, scrie Lugoj Info. Curtea de Apel Timişoara a majorat pedeapsa iniţială de patru luni de închisoare stabilită de Judecătoria Timişoara.

Condamnată pentru că a bătut un elev

“Gravitatea faptei rezulta din faptul ca inculpata era cadru didactic la data comiterii faptei, avand in supraveghere o clasa de elevi minori (clasa a V-a), cu ocazia desfasurarii orei de educatie fizica. Chiar daca copilul era neastamparat sau i s-a adresat cu injurii, aceasta nu ar fi trebuit sa aiba un comportament violent, constand in lovirea persoanei vatamate cu mainile si cu o pompa de umflat mingi in zona gatului, tinand cont de diferenta de varsta dintre inculpata si persoana vatamata, de putere intre persoanele implicate, precum si de ascendentul pe care il avea inculpata asupra minorului, fiind profesoara acestuia de educatie fizica si sport. Totodata, Curtea retine ca pe langa vatamarile si leziunile fizice, persoana vatamata minora a suferit vatamari de natura psihica, emotionala, in conditiile in care a fost agresata fizic in public, in fata tuturor colegilor de clasa, incercand un sentiment de umilinta si rusine”, se arată în motivarea instanţei.

Judecatorii au decis amânarea aplicării pedepsei, stabilind un termen de supraveghere de doi ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Justitie » Profesoară de sport din Lugoj, condamnată la 9 luni de închisoare pentru că a bătut un elev