Antena Meniu Search
x

Reacţia ministrului Justiţiei după ce Giorgiana Hossu, fosta şefă a DIICOT, a decis să se pensioneze la 49 de ani: "Este absolut normal"

Giorgiana Hossu, fosta şefă a DIICOT, şi-a anunţat intenţia de a se pensiona deşi încă nu a împlinit nici măcar 50 de ani.

de Redactia Observator

la 16.06.2021, 19:31

Stelian Ion caută soluţii pentru a-i menţine cât mai mult pe magistraţi în sistem
Stelian Ion susţine că nu are cum să împiedice pensionarea prematură a magistraţilor - Hepta
  • Ministrul Justiţiei caută soluţie pentru a-i ţine cât mai mult timp pe magistraţi în sistem.

Acţiunea este cât se poate de fermă, în condiţiile în care Secţia pentru procurori a CSM a trimis deja, către preşedintele Klaus Iohannis, documentele necesare pentru eliberarea din funcţie a Giorgianei Hossu prin pensionare.

Conform news.ro, acţiunea Giorgianei Hossu a provocat reacţii negative, însă Stelian Ion, ministrul Justiţiei, şi-a manifestat susţinerea faţă de fosta şefă a DIICOT precizând că "este absolut normal ca la o vârstă atât de fragedă să ieşi la pensie".

Totuşi, Stelian Ion a afirmat şi că reacţia lui este în calitate de ministru, precizând că "în calitate de cetăţean pot răspunde în alt context".

Ministrul Justiţiei caută soluţii pentru a-i ţine pe magistraţi cât mai mult timp în sistem

"Ca ministru mă interesează legislaţia să fie una echilibrată. Mă interesează să venim cu propuneri care se fac în aşa fel încât magistraţii să îşi dorească să rămână în profesie o perioadă cât mai mare de timp. Este absolut anormal ca la o vârstă atât de fragedă, să spun aşa, să ieşi la pensie. Mă gândesc că peste câţiva ani de zile, dacă aş fi fost magistrat, iată mi-aş fi putut depune şi eu cererea de pensionare, ceea ce este peste imaginaţia mea. Nu mi-aş imagina vreodată o asemenea ipoteză, dar, iată că în România se întâmplă. Ce îmi doresc este, repet, să găsim acele soluţii astfel încât în primul rând magistraţii ei înşişi să îşi dorească să rămână în sistem. Adică să aibă condiţiile din punct de vedere logistic asigurate", a fost mesajul transmis de Stelian Ion.

Ministrul Justiţiei a afirmat şi că "în legătură cu pensionarea magistraţilor am răspuns de foarte multe ori şi am precizat că sunt variante în lucru, iar până când nu agreăm împreună cu sistemul judiciar şi cu Ministerul Muncii şi cu colegii din Parlament formula ideală, nu are rost să facem speculaţii pe această temă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Justitie » Reacţia ministrului Justiţiei după ce Giorgiana Hossu, fosta şefă a DIICOT, a decis să se pensioneze la 49 de ani: "Este absolut normal"