Video

Statul trebuie să plătească 15.000 de euro unui român atacat de urs. Premiera a fost anunțată de Ministrul Mediului

De Redactia Observator.
Publicat: 22.07.2021, 16:09.
Actualizat: 22.07.2021, 20:43

Despăgubiri de 15.000 de euro, dictate de o instanţă de judecată pentru o persoană atacată de urs. Statul român a fost găsit responsabil pentru atac.

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunţă că o instanţă de judecată a dat o primă sentinţă prin care o persoană atacată de urs trebuie să primească, de la statul român, suma de 15.000 de euro drept despăgubiri, pe motiv că statul este responsabil, în calitate de proprietar al speciei protejate.

Premiera a fost anunțată de Ministrul Mediului

"Avem prima sentinţă împotriva statului român, de 15.000 de euro, dată de o instanţă din România, prin care o persoană atacată de urs a dat în judecată statul român şi a cerut despăgubiri şi instanţa a spus clar că entitatea responsabilă pentru acel atac este entitatea care a protejat acel animal şi care, cu ghilimelele de rigoare, văd că unii folosesc în diverse locuri această expresie, proprietarul ursului, ceea ce este o ciudăţenie, dar proprietarul speciei strict protejate este statul român, responsabilitatea la statul român'', a anunţat ministrul Mediului, joi, într-o conferinţă de presă.

Citește și:

În contextul noii ordonanţe care prevede modul în care se poate interveni în cazul în care ursul intră în zonele intravilane locuite de oameni, ministrul a afirmat că autorităţile care pot interveni trebuie dotate "cu echipament adecvat", pentru că actul normativ prevede că, dacă nu se pot încheia contracte cu entităţi private pentru operaţiuni precum tranchilizarea, autoritatea publică trebuie să intervină.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.