Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Sute de polițiști, jandarmi și pompieri clujeni sunt cercetaţi într-un dosar de înșelăciune cu tichete de vacanţă

Anchetă de amploare la Cluj, unde peste 300 de poliţişti, pompieri şi jandarmi sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, într-un dosar de înșelăciune cu tichete de vacanţă. Se pare că tichetele erau decontate, fără ca angajaţii Ministerului de Interne să fi mers în mod real, în vacanţă.

de Alex Prunean

la 11.02.2022 , 16:50

Metoda de înșelăciune părea aproape perfectă. Prin intermediul unei agenții de turism din Cluj, angajații MAI obțineau facturi conform cărora și-ar fi petrecut concediul în diferite stațiuni din țara noastră. În realitate, nu se cazau niciodată în locurile respective.

Mai apoi, pe baza facturilor, completau la locul de muncă un raport pentru a le fi decontat concediul fictiv prin intermediul voucherelor de vacanță. Potrivit strictsecret.ro, totul a pornit de la sesizarea ANAF, după ce inspectorilor li s-a părut suspect că majoritatea angajaților MAI din județul Cluj folosesc aceeași agenție de turism. 

Inițial au fost anchetați 118 polițiști, jandarmi și pompieri, dar surse din anchetă spun că pe parcurs s-a aflat că numărul acestora estemult mai mare, peste 300. Aceștia sunt cercetați pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Vezi și
Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Justiţie » Sute de polițiști, jandarmi și pompieri clujeni sunt cercetaţi într-un dosar de înșelăciune cu tichete de vacanţă