Antena Meniu Search
x

Video Un şef din poliţia Mioveni, prins de DNA că patrona mai multe afaceri şi îşi sabota concurenţa

Nimeni nu face rău imaginii poliţiei cum reuşesc chiar poliţistii. Un şef din poliţia Mioveni a fost prins de procurori şi de ofiţerii anticoruţie că patrona la propriu mai multe afaceri din oraş. Pe lângă că nu avea voie să fie şi patron şi politist, el e acuzat că ameninţa cu controalele poliţiei firmele care-i concurau afacerile. După perchiziţii şi după ce a fost pus sub control judiciar, şi-a dat demisia. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 21.05.2021, 19:57

Vezi și

O bătaie între clanuri îngrozea o comună din Argeş. Culmea, la rădăcina conflictului stă un poliţist. Marius Aioanei conducea Poliţia Bascov în 2017, când membrii a două grupări s-au luptat sălbatic chiar în faţa sediului Poliţiei. Motivul ar fi fost că poliţistul ar fi promis protecţie ambelor clanuri. După scandal, Aioanei a obţinut transferul la Mioveni. 

Alt oraş, alt scandal. Ieri, Direcția Națională Anticorupție și Direcția Generală Anticorupție au făcut percheziţii atât la sediul Poliţiei Mioveni, cât şi la domiciliul poliţistului. 

"În perioada ianuarie 2017 - mai 2021, inculpatul Aioanei Marius Ovidiu s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acest lucru fiind incompatibil cu funcţia deţinută, respectiv statutul de ofiţer de poliţie", susţine DNA. 

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: Procurorii anticorupţie susţin faptul că ofiţerul de poliţie se folosea de numele şi statutul pe care le avea tocmai pentru a întocmi sau negocia diferite contracte în ceea ce priveşte societăţile comerciale pe care le controla.

Poliţistul-antreprenor a fost pus sub control judiciar timp de 60 de zile. 

Cum acţiona poliţistul-patron

Bărbatul s-ar fi comportat ca un patron şi la serviciu. I-ar fi obligat şi pe subalterni să muncească pentru el. O recunoaşte cu jumătate de gură chiar fostul şef. 

Şeful Poliţiei Mioveni: Pe agentul ăla când nu a mai putut l-a ameninţat. A trebuit să plece de aici. Un tip foarte agresiv.

Bărbatul ar deţine mai multe afaceri în Curtea de Argeş. 

Şeful Poliţiei Mioveni: Are maxi taxi, are construcţii, basculente, îl punea pe agent să îi repare basculantele.

Printre altele, administrează şi o păstrăvărie. Acolo au mers şi reporterii Observator, pentru a obţine un punct de vedere. 

Angajat: Nu este aici. Şi-a dat demisia şi şi-a recunoscut fapta. 

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Argeş nu au vrut să facă declaraţii.

Mădălina Epure, purtători de cuvânt IPJ Argeş: Nu ştiu dacă e potrivit având în vedere contextul.

Pentru procurori, contextul s-a dovedit perfect. Şi au făcut, în acest caz, mai multe percheziții în Argeş: la domiciliile unor persoane fizice, la societăţi comerciale şi la sediul unei instituții publice. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Justitie » Un şef din poliţia Mioveni, prins de DNA că patrona mai multe afaceri şi îşi sabota concurenţa