Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, reținut pentru delapidare. Părintele ar fi "scurs" din vistieria episcopiei aproape 3 milioane de lei

Scandal în sânul Episcopiei Sălajului, după ce vicarul eparhial a fost reţinut pentru delapidare în formă continuată şi fals în înscrisuri. Părintele este acuzat că şi-ar fi însuşit sume importante de bani din patrimoniul Episcopiei, pe care le-ar fi folosit în interes propriu.

de Alex Prunean

la 25.10.2024 , 10:38

Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, reținut pentru delapidare. Părintele ar fi "scurs" din vistieria episcopiei aproape 3 milioane de lei Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, reținut pentru delapidare. Părintele ar fi "scurs" din vistieria episcopiei aproape 3 milioane de lei - episcopiasalajului.ro

Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în fomă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul estimativ cauzat este în cuantum de aproximativ 3.000.000 de lei. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor relevante soluţionării cauzei.

Redăm mai jos comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj:

În sarcina suspectului P.1. s-a reţinut că, în perioada 2020-2024, în calitate de vicar eparhial în cadrul Episcopiei Sălajului, calitate în care era împutemicit să deruleze operaţiuni bancare în numele acestei entităţi, şi-a însuşit sume de bani din patrimoniul Episcopiei Sălajului pe care le-a folosit în interes propriu. De asemenea, pe lângă această modalitate de comitere a faptei, suspectul a efectuat mai multe tranzacţii din contul Episcopiei Sălajului în contul C.A.R. Omenia, pe care le-a justificat ca reprezentând retumare împrumut, însă aceste viramente nu aveau fimdament real, sumele fiind ulterior însuşite de către acelaşi suspect. Pentru a conferi o aparenţă de legalitate viramentelor efectuate din contul bancar al Episcopiei Sălajului, suspectul a falsificat mai multe înscrisui, încercând să justifice legalitatea operaţiunilor efectuate. 

Articolul continuă după reclamă

La data de 24.10.2024 organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul lnspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, au efectuat un număr de şase percheziţii domiciliare, fiind ridicate înscrisuri relevante pentru stabilirea adevărului în cauză. La data de 25.10.2024 s-a dispus reţinerea suspectului P.I. pe o duată de 24 ore pentru săvârşirea infi.acţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave în fomă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Prejudiciul estimativ cauzat este în cuantum de aproximativ 3.000.000 de lei. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor relevante soluţionării cauzei.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Justiţie » Vicarul eparhial al Episcopiei Sălajului, reținut pentru delapidare. Părintele ar fi "scurs" din vistieria episcopiei aproape 3 milioane de lei