Antena Meniu Search
x

Galerie foto Cartofi prăjiţi de la McDonald's, vechi de 63 de ani, găsiţi de o familie în pereţii casei din SUA. Soţul s-a gândit că ar putea să-i mănânce

Când Grace și Rob Jones și-au cumpărat casa în 2015, nu aveau idee că locuinţa vine la pachet şi cu o porţie de cartofi prăjiți. La şapte ani după ce au cumpărat o casă veche de 63 de ani în Crystal Lake, Illinois, familia a făcut o descoperire uimitoare.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 29.04.2022, 11:32

Grace și Rob Jones și-au cumpărat casa în 2015. Nu era o casă derăpănată, însă una învechită care avea nevoie de restaurări treptate la nivelul structurii şi camerelor. Totuşi, cuplul nu şi-ar fi imaginat vreodată să găsească, în timpul reparaţiilor, un Happy Meal vechi de 63 de ani între pereţii locuinţei.

Pe 16 aprilie, în timp ce renova bucătăria și baia casei, Rob a încercat să scoată un suport pentru hârtie igienică incorporat în perete atunci când a fost construită casa.

A fost cam greu de scos. A trebuit să folosesc o daltă şi nişte cleşti pentru că era prins în tencuiala veche a casei. Aşa că în timp ce făceam asta, am văzut prin unul dintre colțuri un fel de pânză sau ceva de acolo”, a spus Rob pentru TODAY Food.

În timp ce scotea bucata de pânză, Rob a luat în considerare potențialul de a da peste ceva sumbru - poate chiar peste o parte a unui cadavru.

Pe acelaşi subiect

Toţi am citit astfel de povești”, a explicat Rob. „Oamenii ascund lucruri în pereții lor.”

Ambalajul înfăţişează prima mascotă McDonalds, Speedee

Nevrând să facă singur descoperirea, și-a sunat soția. Când a tras cârpa înapoi, cei doi au descoperit că macabrul era mai de grabă restul unui meniu de la McDonalds. Înăuntru erau două ambalaje de hamburger McDonald's și resturi de cartofi prăjiți bine conservați.

Presupunem că persoana care a construit casa probabil a luat prânzul acolo şi au căzut sau poate le-a pus intenţionat”, a adăugat Rob.

Nu în fiecare zi fast-food-ul poate oferi o excursie în trecut, dar vechile ambalaje și cartofii prăjiți sunt o capsulă a timpului. Pentru început, toate cele trei ambalaje de hârtie îl înfăţişează pe Speedee, prima mascotă McDonald's care precede atât Ronald McDonald, cât și emblematicele Arce de Aur ale companiei, care au fost proiectate în 1962. Astăzi, imaginea lui Speedee (numită așa pentru a sublinia modelul de serviciu rapid al restaurantului) mai poate fi văzut la o franciză care activează de foarte mulţi ani, situată în Brewer, Maine.

Potrivit lui Grace, descoperirea a fost o explozie din trecut pentru mama ei, care a crescut în Des Plaines, Illinois. Acolo a fost primul McDonald’s deschis de Ray Kroc în aprilie 1955, iar mama ei se pare că era prin preajmă la acel moment.

„Ea a fost la marea deschidere când au deschis”, a explicat Grace. „Așa că a fost atât de încântată pentru că o readuce la vremea când era copil acolo... Încă poate să-ţi spună cât costa cheeseburger-ul când s-a deschis și cât erau cartofii prăjiți și toate astea.”

Potrivit știrilor tipărite în Crystal Lake Herald și furnizate pentru TODAY de McHenry County Historical Society & Museum, un McDonald’s a fost deschis în același an în care casa familiei Jones a fost construită inițial în 1959 și exista la o jumătate de milă distanță.

McDonald’s demontează mitul potrivit căruia alimentele lor nu se descompun

La scurt timp după ce a găsit „comoara”, Rob a distribuit imagini cu vechile ambalaje și cartofii prăjiți pe subreddit-ul r/mildlyinteresing. Potrivit utilizatorilor de pe pagină, există o competiție neoficială de lungă durată pentru cele mai vechi descoperiri McDonald’s, găsite în interiorul zidurilor, iar familia Jones ocupă în prezent primul loc. De altfel, foarte multe persoane vor să descopere dacă burgerii lanţului putrezesc în timp sau nu se descompun.

În 2020, lanțul a emis o declarație în care a subliniat modul în care burgerii săi sunt „făcuți numai cu carne de vită inspectată 100% USDA” și că chiftelele sale, „ca majoritatea altor alimente, s-ar putea descompune în mediul potrivit”.

Soţii au sigilat meniul şi l-au depozitat pe frigider deocamdată. „Pentru prețul corect, am fi bucuroși să le vindem”, a explicat Grace. În același timp, soțul ei s-a gândit la probabilitatea ca el să mănânce resturile vechi de zeci de ani. „Pentru un milion de dolari sau cam așa ceva”, a glumit el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Cartofi prăjiţi de la McDonald's, vechi de 63 de ani, găsiţi de o familie în pereţii casei din SUA. Soţul s-a gândit că ar putea să-i mănânce