Antena Meniu Search
x

Cel mai îndrăgit poştaş din Franţa livrează corespondenţa cu barca: "Ne bucurăm mereu să-l vedem"

Un tânăr în vârstă de 24 de ani este singurul poştaş din Franţa continentală care livrează corespondenţa cu barca, relatează Reuters luni.

de Antonia Roşu

la 01.08.2022, 14:11

Cel mai îndrăgit poştaş din Franţa livrează corespondenţa cu barca: "Ne bucurăm mereu să-l vedem"
Cel mai îndrăgit poştaş din Franţa livrează corespondenţa cu barca: "Ne bucurăm mereu să-l vedem" - Profi Media

Charles Defoort merge din uşă în uşă cu o mică barcă de lemn cu motor în mlaştinile Audomarois, o regiune aflată la circa 45 de minute de mers cu maşina de oraşul Dunkerque, în nordul Franţei, potrivit Agerpres.

"Avem o hartă care arată unde locuieşte fiecare persoană. Deci noi nu lucrăm cu adrese, doar cu nume", a declarat Defoort, care are această slujbă de un an şi livrează corespondenţa la aproximativ 50 de persoane.

Mlaştinile, renumite pentru conopida cultivată, reprezintă una dintre puţinele zone umede cultivate în Franţa. Turiştii sosesc în rezervaţia biosferei recunoscută de UNESCO în lunile de vară, însă iernile pot fi sumbre în această zonă şi comunitatea izolată.

"Iarna nu sunt turişti, nu soseşte nimeni, aşa că ne bucurăm mereu să-l vedem pe poştaş", a afirmat localnica Alexandra Dumoulin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că atacul Iranului asupra Israelului va escalada într-un conflict la scară largă?

Observator » Mapamond » Cel mai îndrăgit poştaş din Franţa livrează corespondenţa cu barca: "Ne bucurăm mereu să-l vedem"