Antena Meniu Search
x

Doi turiști au povestit cum au sfidat moartea, după ce nava pe care se aflau s-a scufundat, în Portugalia. La bord erau 36 de persoane: "Am crezut că o să mor"

Doi turiști britanici au povestit cum au sfidat moartea, după ce o navă turistică în care se aflau s-a răsturnat în largul Algarvei. O femeie a spus că „a crezut că va muri” după ce a sărit în apă, după ce au vizitat o peșteră marină și și-a dat seama că vesta de salvare este defectă.

de Redactia Observator

la 21.02.2023, 10:51

La bord erau 36 de persoane
Doi turiști au povestit cum au sfidat moartea, după ce nava pe care se aflau s-a scufundat, în Portugalia - National Maritime Authority

Nava, cu 36 de persoane la bord, inclusiv patru copii, a fost aproape de scufundare după ce a început să ia apă. Imagini dramatice au arătat barca, care se întorcea cu turiștii dintr-o excursie la celebra peșteră marină Benagil, răsturnată și mai mult sub apă după operațiunea de salvare. O anchetă asupra incidentului este în curs de desfășurare, relatează Mirror.

Nu sunt exact sigur ce s-a întâmplat. Am vorbit la telefon cu unii dintre colegii mei din Anglia și apoi m-am uitat în spatele meu și era multă apă care intra în barcă. Echipajul a început să intre în panică și au început să ridice niște lucruri de urgență și apa a început să intre în motor. Toți s-au mutat în fața bărcii și apoi spatele bărcii a început săse scufunde până în punctul în care toată lumea a început să sară în apă. O mulțime de veste de salvare ale oamenilor erau defecte și nu se activau atunci când oamenii intrau în apă. A fost o experiență foarte înfricoșătoare. Chiar și după ce am fost salvați, a mai trecut probabil încă 10-15 minute până când toată lumea a fost dusă în siguranță la mal. Sunt un înotător bun, dar înghiteam apă și intram în panică pentru oameni ale căror veste de salvare nu funcționau corect. Sunt atât de bucuros că toată lumea este bine”, a povestit Troy French, din Londra.

Nimeni nu știe motivul care a dus la incident

„Am crezut că o să mor. Apa nu era prea mare de la început și am fost calmă, dar apoi a început să crească foarte repede și am început să intru în panică”, a spus Lila Evangelista, prietena lui Troy, care nu știe să înoate.

Un total de 36 de persoane, inclusiv patru copii, care se aflau la bord, au fost apoi duse la Portimao Marina, unde așteptau paramedicii, pompierii voluntari din Portimao, pompierii voluntari Lagoa, ofițerii de protecție civilă și Crucea Roșie Portugheză. Unii prezentau semne de hipotermie și au fost evaluați apoi asistați de echipele medicale de la fața locului, deși nu au avut nevoie de asistență medicală specială”, a declarat un purtător de cuvânt al Autorității Naționale Maritime a Portugaliei

Majoritatea pasagerilor au fost descriși ca „turiști străini”. Pe lângă britanici și irlandezi, au inclus și turiști canadieni, francezi, elvețieni, belgieni și sud-coreeni. Deocamdată nu au apărut informații despre posibila cauză a incidentului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Doi turiști au povestit cum au sfidat moartea, după ce nava pe care se aflau s-a scufundat, în Portugalia. La bord erau 36 de persoane: "Am crezut că o să mor"