Antena Meniu Search
x

Elevă de 13 ani, sancţionată pentru că a venit la şcoală cu glezna la vedere, în Marea Britanie. "Le-ar putea distrage atenţa profesorilor"

Olivia Harrison, o elevă în vârstă de 13 ani din Marea Britanie, a povestit revoltată că şcoala i-a impus să îşi schimbe vestimentaţia, după ce aceasta ar fi purtat o pereche de pantaloni care lăsau glezna la vedere. Motivul invocat de angajatul Academiei John Smeaton din Leeds nu a calmat spiritele, ci mai mult a alimentat conflictul cu familia fetei - gleznele astfel expuse "le-ar putea distrage atenţia colegilor şi profesorilor".

de Redactia Observator

la 16.09.2021, 13:11

Ţinuta care i-a atras Oliviei sancţiuni din partea şcolii
Ţinuta care i-a atras Oliviei sancţiuni din partea şcolii - LeedsLive

Codul vestimentar le dă bătăi de cap multor elevi din întreaga lume, însă în unele cazuri cerinţele şcolii par mai degrabă nejustificate. Cel puţin asta susţine o elevă din Leeds, în vârstă de 13 ani, care a fost sancţionată pentru că avea glezna la vedere, relatează Mirror. Un angajat al Academiei John Smeaton i-ar fi atras atenţia luni, în timpul pauzei de masă, că trebuie să poarte fie pantaloni, fie şosete mai lungi, astfel încât să nu rămână piele la vedere. Altfel, ţinuta ei "le-ar putea distrage atenţia colegilor şi profesorilor".

Eleva, sancţionată după ce a cerut explicaţii

Eleva a refuzat să se supună solicitării şi să-şi schimbe hainele care "îi expuneau prea mult corpul", motiv pentru care a fost trimisă într-o sală de izolare. În plus, a fost suspendată timp de două zile de la ore, iar la întoarcere va mai petrece alte trei zile în izolare. Mama Oliviei, Karen Harrison, a povestit că situaţia codului vestimentar s-a înrăutăţit în ultimele săptămâni, după ce conducerea şcolii a fost preluată de trustul Gorse Academies. "Ar trebui să fie mai interesaţi de educaţie, nu de ce poartă elevii", crede ea.

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ nu au comentat incidentul separat, însă au refuzat să îşi ceară scuze pentru "standardele înalte, inclusiv cele legate de uniformă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Elevă de 13 ani, sancţionată pentru că a venit la şcoală cu glezna la vedere, în Marea Britanie. "Le-ar putea distrage atenţa profesorilor"