Antena Meniu Search
x

Foto Iarna severă din SUA a luat 50 de vieți în ultimele 7 zile. Zeci de oameni au murit în accidente rutiere, electrocutați de stâlpi căzuți sau de frig

Bilanț negru în SUA. 50 de oameni au murit în această săptămână din cauza vremii severe care a lovit Statele Unite. Zeci de oameni au pierit fie în accidente de mașini provocate de gheața, fie electrocuțați de stâlpii de electricitate care au căzut peste ei, fie din cauza frigului, potrivit AFP, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 20.01.2024, 11:41

Gerul, ninsorile şi gheaţa fac drumurile deosebit de periculoase, perturbă transportul aerian, închid şcolile şi lasă mii de locuinţe fără curent electric. Milioane de americani sunt în alertă meteo.

În statul Tennessee, situat în estul ţării, Departamentul de Sănătate a raportat 14 decese cauzate de vreme. În Pennsylvania (nord-est), cinci femei au murit marţi într-un accident cu o semiremorcă pe o autostradă, potrivit poliţiei.

50 de oameni și-au pierdut viața din cauza gerului

Cinci decese cauzate de intemperii au fost de asemenea raportate în Kentucky (est), a anunţat vineri guvernatorul Andy Beshear într-un comunicat, în timp ce în Oregon (nord-vest), trei persoane au murit electrocutate după ce o linie electrică a căzut miercuri peste maşina lor în timpul unei furtuni de zăpadă, potrivit pompierilor din Portland. În Oregon, 75.000 de persoane nu aveau electricitate vineri seara, potrivit site-ului Poweroutage.us, iar guvernatorul a declarat stare de urgenţă.

De asemenea, au fost raportate decese în Illinois (nord-est), Kansas (centru), New Hampshire (nord-est), New York (nord-est), Wisconsin (nord) şi Washington (nord-est).

Potrivit site-ului Flightaware.com, 1.100 de zboruri americane au fost anulate şi alte 8.000 au fost amânate din cauza vremii, în timp ce valul de frig va persista în anumite regiuni, precum centrul ţării, şi în weekend.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Iarna severă din SUA a luat 50 de vieți în ultimele 7 zile. Zeci de oameni au murit în accidente rutiere, electrocutați de stâlpi căzuți sau de frig