Antena Meniu Search
x

La 12 ani, Afsheen a rămas cu gâtul blocat la 90 de grade. Acum, un doctor a reușit să facă o minune

O adolescentă din Pakistan suferea de o boală rară – gâtul ei a rămas blocat la 90 de grade. Afsheen, cea mai mica dintre cei șapte frați, nu putea merge, mânca singură sau vorbi, scrie BBC

de Redactia Observator

la 24.07.2022, 15:28

La 12 ani, Afsheen a rămas cu gâtul blocat la 90 de grade. Acum, un doctor a reușit o minune medicală
La 12 ani, Afsheen a rămas cu gâtul blocat la 90 de grade. Acum, un doctor a reușit o minune medicală - Instagram

Afsheen suferă și de paralizie cerebrală. Timp de 12 ani, și-a petrecut viața închisă în casă, cu dureri de neimaginat. Din fericire, însă, un doctor din India a reușit să înfăptuiască o minune. Dr. Rajagopalan Krishnan, specialist în operații complexe ale coloanei vertebrale la Spitalul Apollo din Delhi, s-a oferit să o opereze gratuit pe Afsheen, iar intervenția a fost un succes.

După patru luni, tânăra poate în sfârșit să meargă, să vorbească și să mănânce singură. Și cel mai important, își poate ține capul drept. Medicul Krishnan o verifică prin Skype în fiecare săptămână.

„Este puțin slăbită – și încă nu poate merge la școală – dar doctorul spune că situația ei se va îmbunătăți cu timpul”, spune fratele lui Afsheen, Yaqoob Kumbar. „Suntem atât de fericiți – doctorul i-a salvat viața surorii mele. Pentru noi el este un înger”.

Operația principală a avut loc în februarie. Dr. Krishan a declarat pentru BBC că el și echipa sa au atașat craniul lui Afsheen de măduva spinării în timpul unei intervenții de șase ore. Craniul a fost apoi fixat de coloana cervicală folosind o tijă și șuruburi pentru a menține gâtul drept.

Medicul avertizează că Afsheen nu ar mai fi trăit mult fără tratamentul adecvat, dar, din fericire, acum este o tânără zâmbitoare, iar starea ei se va îmbunătăți cu timpul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » La 12 ani, Afsheen a rămas cu gâtul blocat la 90 de grade. Acum, un doctor a reușit să facă o minune