Antena Meniu Search
x

Mama micuţei Lilia, fetiţa de 9 ani înjunghiată în plină stradă de un necunoscut, a privit cu oroare scena prin geamul cafenelei unde lucra

Apar noi detalii în cazul fetiţei înjunghiate în plină de stradă de un necunoscut. Mama cu inima frântă a privit cum fiica ei de nouă ani a fost atacată într-un act ''inuman'' chiar în fața cafenelei unde femeia lucra. Lilia Valutyte și sora ei în vârstă de cinci ani se jucau cu un hula hoop când a fost înjunghiată cu brutalitate în Boston, Lincolnshire.

de Redactia Observator

la 08.08.2022, 09:18

Fetiţa de 9 ani a fost înjunghiată în plină stradă de un necunoscut
Fetiţa de 9 ani a fost înjunghiată în plină stradă de un necunoscut - Facebook; Profimedia Images

Ancheta deschisă în cazul fetiţei de nouă ani, copila înjunghiată mortal în plină stradă, scoate la iveală detalii înfiorătoare. Se spune că mama ei lucra într-o cafenea din apropiere și privea prin fereastră cum se desfășurau evenimentele tragice. Şcolarița a fost atacată în jurul orei 18.20, joi seara (28 iulie), declanșând o amplă operaţiune de căutare a criminalului care a atacat-o, notează Daily Star

Un locuitor din zonă a declarat pentru Telegraph: ''Fetita se juca pe stradă cu sora ei mai mică când s-a întâmplat tragedia. Aveau niște jucării afară. Era o fată foarte tăcută și pur și simplu nu pot înțelege. Nu am văzut ce s-a întâmplat, dar ni s-a spus că (poliția) caută imagini cu un bărbat care fuge''. Un alt rezident din apropiere a descris incidentul drept ''cel mai rău coșmar al părinților''.

S-a raportat că Lina își privea fetele jucându-se prin fereastra cafenelei în timp ce ea lucra. Se pare că a fost prima care a sosit pentru a-și ajuta fiica după înjunghiere. Un alt localnic a declarat pentru The Sun: ''Mama ei avea o afacere înăuntru. Lucra de la un birou pe laptop și o făcea de câteva luni. Este o stradă liniștită, așa că le lăsa să se joace afară. Cred că aveau un hula-hoop și un cărucior pentru păpuşi".

Unul dintre prietenii Linei a descris atacul drept ''inuman''. Șoferul de taxi Jonathan Newton, în vârstă de 55 de ani, care locuiește și el în zonă, a declarat: ''Suntem o comunitate unită aici, iar orașul este zguduit de această tragedie. Era doar o fetiță, cum a putut cineva să-i facă asta unui copil de nouă ani? Este cea mai șocantă tragedie care s-a întâmplat vreodată în orășelul nostru. Sunt fără cuvinte".

Pe acelaşi subiect

Ucigaşul micuţei Lilia, fata de 9 ani înjunghiată în plină stradă, a fost arestat

Deividas Skebas, un bărbat de origine lituaniană care s-a întors recent în Marea Britanie, este acuzat de uciderea copilei. Tânărul în vârstă de 22 de ani lucra aici drept culegător de fructe, relatează presa locală. Deividas Skebas urmează să apară la Tribunalul Lincoln. El a fost reținut, după ce ofițerii înarmați au înconjurat o casă din apropiere, la doar patru ore după ce poliția din Lincolnshire a publicat imagini cu un bărbat văzut în zonă cu puțin timp înainte de crimă.

Fosta iubită a criminalului, Beata Sapuskaite, în vârstă de 23 de ani, a declarat că acesta a părăsit Marea Britanie după ce a avut probleme de sănătate. Ea a descris, de asemenea, familia lui Skebas din Lituania drept fiind de ''clasa superioară'' și ''oameni de afaceri''. ''Învăța în Lituania și a venit în Anglia să lucreze. S-a mutat înapoi în Lituania, dar s-a întors recent la Boston'', a spus Sapuskaite. În clădirea în care a fost arestat bărbatul locuiau mai multe persoane de origine lituaniană.

Râuri de lacrimi la slujba ținută în memoria fetiței

O slujbă a fost ținută în memoria Liliei. Aproximativ 150 de oameni s-au adunat pentru ceremonia emoționantă, la Biserica St. Botolph, loc cunoscut sub numele de Boston Stump, la 100 de metri de locul în care a murit micuța Lilia. Oamenii au plâns în timp ce aprindeau lumânări pentru a-și aminti de copila care a avut parte de un sfârșit tragic.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » Mama micuţei Lilia, fetiţa de 9 ani înjunghiată în plină stradă de un necunoscut, a privit cu oroare scena prin geamul cafenelei unde lucra