Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Ucigaşul micuţei Lillia, fata de 9 ani înjunghiată în plină stradă, a fost arestat. Tânărul de 22 de ani, "fiul unor oameni de afaceri", judecat în Anglia

Lillia Valutyte, în vârstă de nouă ani, a fost înjunghiată mortal de un necunoscut, în timp ce se juca cu sora ei pe marginea străzii. Deividas Skebas, un bărbat de origine lituaniană care s-a întors recent în Marea Britanie, este acuzat de uciderea copilei. Tânărul în vârstă de 22 de ani lucra aici drept culegător de fructe, relatează presa locală.

de Maria Dogaru

la 01.08.2022 , 12:21

Un "culegător de fructe" lituanian care s-a întors recent în Marea Britanie a fost adus în instanță, luni dimineață, fiind acuzat de uciderea micuţei Liliei Valutyte. Fetița în vârstă de nouă ani a fost înjunghiată mortal în timp ce se juca împreună cu sora ei pe o alee liniștită, în plină zi.

Cine e ucigaşul micuţei Lillia, înjunghiată mortal la doar 9 ani

Duminică seară, Deividas Skebas, în vârstă de 22 de ani, a fost acuzat de uciderea fetei. Totul s-a petrecut joia trecută, în fața magazinului mamei victimei, în centrul orașului Boston, Lincolnshire. După tragedie, familia fetei s-ar fi ascuns de teamă să nu fie atacată. „Sunt îngrijorați că oricine a făcut asta ar putea fi în continuare acolo. Sunt îngrijorați că ar putea să devină o țintă. Este atât de îngrozitor, au sarcina imposibilă de a încerca să se împace cu pierderea Liliei. Ei încă simt că trebuie să-și protejeze cealaltă fiică”, a declarat un prieten apropiat familiei.

Articolul continuă după reclamă

Conform DailyMail, Deividas Skebas urmează să apară la Tribunalul Lincoln. El a fost reținut sâmbătă, când ofițeri înarmați au înconjurat o casă din apropiere, la doar patru ore după ce poliția din Lincolnshire a publicat imagini cu un bărbat văzut în zonă cu puțin timp înainte de crimă.

Pe acelaşi subiect

Fosta iubită a criminalului, Beata Sapuskaite, în vârstă de 23 de ani, a declarat că acesta a părăsit Marea Britanie după ce a avut probleme de sănătate. Ea a descris, de asemenea, familia lui Skebas din Lituania drept fiind de „clasa superioară” și „oameni de afaceri”. „Învăța în Lituania și a venit în Anglia să lucreze. S-a mutat înapoi în Lituania, dar s-a întors recent la Boston”, a spus Sapuskaite. În clădirea în care a fost arestat bărbatul locuiau mai multe persoane de origine lituaniană.

Râuri de lacrimi la slujba ținută în memoria fetiței

Duminică, o slujbă a fost ținută în memoria Liliei. Aproximativ 150 de oameni s-au adunat pentru ceremonia emoționantă, la Biserica St Botolph, loc cunoscut sub numele de Boston Stump, la 100 de metri de locul în care a murit micuța Lilia. Oamenii au plâns în timp ce aprindeau lumânări pentru a-și aminti de fetița care a avut parte de un sfârșit tragic. Rectorul asociat, Jane Robertson, a povestit cum sunetul vocilor copiilor a răsunat în jurul bisericii, în timpul activităților de joacă de la începutul săptămânii trecute. „Cine putea ști că aceste scene vor fi înlocuite cu atâta tristețe?”, a spus femeia. „Era o rază de soare. Durerea este de nedescris. Odihneşte-te în pace, îngeraşule”, a scris un prieten de familei, într-un mesaj emoționant, pe Facebook.

Un oficial din politie a declarat: „Acesta este un caz sfâșietor care a afectat mulți oameni din Boston și mai departe. Gândurile noastre continuă să fie alături de familia Liliei în acest moment extrem de dificil. Răspunsul la un astfel de incident devastator a implicat angajarea unor resurse semnificative pentru investigație și implicarea cu oameni din Boston care sunt, evident, șocați de moartea Liliei. Ofițerii noștri au fost în oraș, au vorbit cu publicul și le-au ascultat preocupările. Vom continua să menținem o prezență semnificativă în zilele următoare. În sfârșit, aș dori să-mi mulțumesc încă o dată publicului și mass-mediei, care au oferit ajutor într-un caz provocator și în mișcare rapidă. Sprijinul dumneavoastră este apreciat de ofițerii și personalul nostru”.

Maria Dogaru Like
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vacanţele tip retreat?
Observator » Mapamond » Ucigaşul micuţei Lillia, fata de 9 ani înjunghiată în plină stradă, a fost arestat. Tânărul de 22 de ani, "fiul unor oameni de afaceri", judecat în Anglia