Antena Meniu Search
x

Galerie foto Misterul dispariției unui criminal sângeros rezolvat după 17 ani. În tot acest timp, bărbatul din Rusia își schimbase înfățișarea și își arsese amprentele cu acid

După 17 ani de căutări, mai multe identități false și operație estetică, un criminal sângeros a fost prins în Rusia. Igor Kuzmenko, care se mai numea Vladimir Kishko, Viktor Kuzmenko și Roman Marchuk, avea mai multe pașapoarte false pe care le folosea pentru a fugi de autorități.

de Monica Palade

la 13.03.2023, 18:30

Bărbatul și-a ars chiar și amprentele digitale cu acid, susținând că a fost un accident de muncă, dar pe care poliția bănuiește că a făcut-o pentru a evita capturarea, scrie Daily Star.

Identități false și operație estetică

Kuzmenko este acuzat de mai multe crime, fiind afiliat clanului „Les” despre care se spune că se află în spatele morților a 50 de oameni, în decurs de 10 ani. Prima victimă a clanului ar fi fost Boris Terpugov, președintele băncii Rodnik, fiind împușcat lângă sediul guvernului rus în 1999.

Kuzmenko a fost reținut pentru prima dată acum 17 ani, în Rostov-on-Don în urma unui atac cu un topor, însă a fugit din tribunal, ulterior fiind dat dispărut. Se crede că a continuat atacurile timp de aproape 20 de ani și este acuzat că l-a lovit cu o rangă pe omul de afaceri Alexander Raznikov din Soci.

Mulți dintre colegii de bandă ai lui Kuzmenko au fost arestați și trimiși la închisoare. Însă acesta a petrecut timp în diferite țări, inclusiv în Ucraina. El a fost prins în timpul unei vizite în Rostov, Rusia. „Kuzmenko a făcut intervenții plastice, și-a schimbat radical înfățișarea, în același timp distrugându-și amprentele”, a transmis Yulia Ivanova, asistenta șefului de investigații din Moscova.

Odată prins, presa locală din Rusia a scris că acesta „s-a comportat ca un spion profesionist din filme”. Kuzmenko este judecat alături de alți doi bărbați care fac parte și ei din bandă. El este acuzat de crimă, tentativă de omor, tâlhărie și trafic de arme. Dacă este găsit vinovat riscă închisoare pe viață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Misterul dispariției unui criminal sângeros rezolvat după 17 ani. În tot acest timp, bărbatul din Rusia își schimbase înfățișarea și își arsese amprentele cu acid