Antena Meniu Search
x

Muzeul din Barcelona la care poţi intra doar dezbrăcat. Toţi vizitatorii trebuie să-şi lase hainele la intrare

Un muzeu din Barcelona și-a deschis porțile pentru nudişti sâmbătă, organizând un tur special în timpul căruia vizitatorii și-au lăsat hainele la intrare, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 30.10.2023, 19:08

Muzeul din Barcelona la care poţi intra doar dezbrăcat. Toţi vizitatorii trebuie să-şi lase hainele la intrare
Muzeul din Barcelona la care poţi intra doar dezbrăcat. Toţi vizitatorii trebuie să-şi lase hainele la intrare - TN, TV3

Muzeul de Arheologie din Catalonia a organizat un tur de 90 de minute în colaborare cu Clubul de Naturism Catalan.

Vizitatorii muzeului şi-au lăsat hainele la intrare

Vizitatorii au văzut expoziția Bronzurile din Riace cu fotografiile lui Luigi Spina care înfățișează două statui mari de bronz grecești ale războinicilor goi din secolul al V-lea î.Hr. care au fost descoperite în 1972 lângă Riace, Italia.

"Am vrut să punem la cale o experienţă unică și nu un tur ghidat obişnuit", a spus ghidul Edgard Mestre, care a mers și el fără haine. "Am vrut ca vizitatorii să se simtă exact la fel ca exponatele la care se uitau."

Site-ul web al muzeului le-a promis vizitatorilor șansa de a "admira lucrările punându-se în aceeași situație în care sunt şi operele de artă, complet goi și înconjurați de alte trupuri".

"Simt acelaşi lucru ca şi când aş privi expoziţia cu hainele pe mine, însă diferenţa o face faptul că aşa putem înţelege mai bine faptul că nuditatea a existat dintotdeauna şi că nu ar trebui să fim ruşinaţi de trupurile noastre.", a spus unul dintre vizitatorii expoziţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » Muzeul din Barcelona la care poţi intra doar dezbrăcat. Toţi vizitatorii trebuie să-şi lase hainele la intrare