Antena Meniu Search
x

"Nu aveam nicio idee despre coșmarul care mă aștepta". Calvarul unui tânăr care a aflat că are o boală periculoasă după ce s-a dus la medicul din UK cu simptome de gripă

Un bărbat căruia medicii i-au spus inițial că are gripă și i-au dat tablete pentru migrene a fost șocat să afle că, de fapt, avea o infecție periculoasă a sângelui și că urma să fie băgat în comă indusă, transmite The Mirror.

de Redactia Observator

la 05.12.2023, 19:45

Medic care completează o fișă lângă un bolnav aflat pe patul de spital, imagine cu scop ilustrativ
"Nu aveam nicio idee despre coșmarul care mă aștepta". Un bărbat a mers la medic crezând că are gripă, dar situația s-a dovedit a fi mult mai gravă - Shutterstock

Devan Hopkins, în vârstă de 24 de ani, a început să se simtă rău în octombrie 2022 și un medic i-a spus că are simptomele banalei gripe. Câteva săptămâni mai târziu, după alte două analize de sânge, i s-au prescris tablete pentru migrene - după ce s-a plâns de dureri de cap puternice și de epuizare.

"Mă simțeam foarte rău, iar medicamentele obișnuite fără prescripție medicală nu aveau niciun efect... Nu aveam nicio idee despre coșmarul care mă aștepta. Dacă mă uit acum la fotografii, este șocant să văd cât de mult am slăbit într-un interval de timp atât de scurt", a adăugat Devan Hopkins.

Ce probleme de sănătate i-au mai descoperit medicii?

În doar o săptămână, Devan a pierdut 4 kilograme, iar durerile de cap s-au agravat. Când s-a întors la medic, Devan a fost supus la mai multe analize de sânge și i s-a spus că are un suflu cardiac. A fost trimis direct la Lancaster Royal Infirmary, unde i s-a făcut o ecocardiografie și i s-a spus că suferă de endocardită infecțioasă - o infecție cauzată de bacteriile care pătrund în fluxul sanguin.

Analizele ulterioare au arătat că Devan avea o valvă cardiacă bicuspidă, cea mai comună anomalie cardiacă congenitală. A fost transferat pentru o intervenție chirurgicală de înlocuire a valvei aortice, de reparare a valvei mitrale și de îndepărtare a unui abces de pe aortă. Operația trebuia să dureze șase ore, dar 13 ore mai târziu, chirurgul le-a spus părinților lui Devan, Tracy și Glen Hopkins, ambii în vârstă de 54 de ani, că procedura a fost "complexă".

Bărbatul a ajuns în stare critică, iar medicii au descoperit că avea o infecție cu streptococ, pneumonie și septicemie, care au făcut ravagii asupra corpul său și a fost plasat în comă indusă în timpul Crăciunului. A fost deconectat de la aparate după 10 zile și după a putut să părăsească spitalul înconjurat de familia sa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Mapamond » "Nu aveam nicio idee despre coșmarul care mă aștepta". Calvarul unui tânăr care a aflat că are o boală periculoasă după ce s-a dus la medicul din UK cu simptome de gripă