Antena Meniu Search
x

Galerie foto O mamă a doi copii a primit un diagnostic greşit de trei ori până a aflat că are o formă incurabilă de cancer: „Doctorii îmi spuseseră că nu am nimic grav”

O mamă a povestit trauma prin care a trecut încercând să obţină un diagnostic pentru durerile cumplite de la umăr. Doctorii i-au spus că nu are nimic serios, dar la scurt timp femeia a aflat că suferă de o formă incurabilă de cancer.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 01.02.2022, 21:54

Jules Fielder a primit sfatul de „a face mai multe exerciții”, după ce a început să se plângă de dureri de umăr, anul trecut. Femeia de 37 de ani, mamă a doi copii, s-a alarmat atunci când a început să scoată un zgomot neobişnut atunci când expira, motiv pentru care a cerut părerea şi altor specialişti. Medicii i-au spus însă că, cel mai probabil, zgomotul se datorează purtării prea mult timp a măştilor de protecţie.

Medicii i-au spus femeii că nu are motive să îşi facă griji

În octombrie, Jules a observat un nodul „de mărimea unui bob de mazăre” în zona gâtului. În urma unei consultaţii i s-a spus că ar putea fi un chist sau o creştere a ganglionilor limfatici. Nesigură de diagnosticul primit, femeia a cerut să i se facă mai multe analize şi o biopsie, lucru care în final a dezvăluit care era adevărul tragic cu care avea să se confrunte. În noiembrie 2021 a primit vestea: suferea de o formă incurabilă de cancer pulmonar.

„Nu am lăsat lucrurile aşa și am cerut investigații suplimentare - biopsia presupusului meu chist a arătat că am de fapt cancer pulmonar dublu. Acum s-a răspândit la coloana vertebrală și la pelvis. Sunt frustrată din cauza diagnosticului greșit. Este îngrozitor să știi că diagnosticul îţi e dat greşit din cauza situaţiei pandemice. Este trist că a trebuit să lupt pentru a putea obţine o programare la doctor şi a trebuit să insist pentru a mi se face teste suplimentare la nodulul din gât”, a spus Jules.

Pe acelaşi subiect

În ciuda faptului că are dureri cumplite la nivelul umărului, un nodul de 3 cm şi un „pârâit” atunci când respiră, Jules spune că se simte încă sănătoasă.

„Zgomotul apare doar când expir; în afară de asta mă simt bine. Sunt suficient de aptă pentru a putea alerga jumătate de maraton. Oamenii presupun că cancerul pulmonar apare doar la fumători de peste 50 de ani, dar nu e aşa. Nu fumez și nu am alte simptome. Cancerul pulmonar are multe simptome şi nu se rezumă doar la tusea cu sânge. Nu am dificultăți de respirație sau dureri. Nu pot sublinia suficient cât de important este să fii verificat de un specialist. Trebuie să ne verificăm corpurile, orice lucru anormal sau orice simţi că nu e în regulă, mergi la medic. Nu-ți asculta vecinul, mergi la medic!”, a adăugat Jules, potrivit The Sun

Jules ia acum zilnic un medicament numit Osimertinib - este utilizat dacă analizele arată că celulele canceroase au o mutație într-o genă numită receptor al factorului de creștere epidermic (EGFR).

„Nu sunt eligibilă pentru operație, așa că mă bazez pe un medicament terapeutic care a fost lansat în 2015. Îmi va ofei câţiva ani de viață. Tot ce pot face ei este să-mi câștige timp, dar eu aleg să nu mă tăvălesc în tristețe. Acum îmi folosesc vocea şi prin rețelele de socializare încec să-i încurajez şi pe alţii să meargă la doctor atunci când semnele arată căc eva nu este în regulă. Vreau să fiu un model pentru fiul meu, Toby, de 12 ani, așa că sunt pozitivă. Cancerul nu mai este o condamnare automată la moarte și în anii următori ar putea exista o scăpare. Din păcate, știu cum voi muri, dar vreau să mă asigur că Toby se poate uita la mine şi va vedea în mine putere”, mărturiseşte femeia.

Aproximativ 48.500 de cazuri noi de cancer pulmonar sunt diagnosticate în Marea Britanie în fiecare an, ceea ce echivalează cu 130 de cazuri în fiecare zi. Este al treilea cel mai frecvent tip de cancer diagnosticat în Marea Britanie și al doilea cel mai frecvent tip de cancer care apare la femei. Diagnosticul precoce este este extrem de important; cu cât este depistat mai repede, cu atât şansele ca pacientul să poată fi tratat sunt mai mari.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Mapamond » O mamă a doi copii a primit un diagnostic greşit de trei ori până a aflat că are o formă incurabilă de cancer: „Doctorii îmi spuseseră că nu am nimic grav”