Antena Meniu Search
x

O mamă riscă să rămână în închisoare pentru uciderea violatorului său, în Mexic: "Voi fi condamnată pentru că mi-am apărat corpul"

O tânără de 21 de ani, mamă a unui băiețel de patru ani, riscă să rămână în închisoare pentru uciderea bărbatului care a violat-o. Agresorul i-a spus că nu are unde să locuiască, iar Roxana Ruiz Santiago s-a oferit să-l găzduiască.

de Redactia Observator

la 03.08.2021, 14:42

O mamă ar putea rămâne în închisoare pentru uciderea bărbatului care a violat-o, în Mexic
O mamă ar putea rămâne în închisoare pentru uciderea bărbatului care a violat-o, în Mexic - Facebook

Roxana Ruiz Santiago este acuzată de crimă, după ce a fost bătută și violată în propria locuință de un bărbat, pe care ulterior l-a ucis în încercarea de a-și salva viața. Tânăra și-a sugrumat agresorul cu un tricou, scrie The Sun

Femeia locuia în orașul Neza, unde vindea cartofi. Într-o seară, un bărbat, despre care Roxana a crezut că locuia pe străzi, a rugat-o să-l găzduiască, iar ea a fost de acord. Atacul a avut loc în mijlocul nopții, când femeia dormea. Agresorul a bătut-o și a violat-o, iar pentru a-și salva viața, victima l-a lovit și l-a sugrumat cu un tricou. Apoi i-a aruncat cadavrul pe stradă. Un vecin a văzut-o și a anunțat poliția. 

Într-o scrisoare publică, femeia a mărturisit că a fost îngrozită, dar nu a vrut să-l rănească. “Nu știam ce să fac, am fost în stare de șoc. Mi-a călcat în picioare demnitatea, m-am simțit umilită. Știu că voi fi condamnată pentru că mi-am apărat trupul, pentru că m-am apărat, ca femeie, pentru că mi-am pedepsit atacatorul, pentru că am acționat”. În prezent, victima agresiunii este la închisoare în așteptarea unui proces, care i-ar putea aduce o condamnare și mai mare. 

Organizațiile locale care luptă pentru drepturile femeilor au criticat decizia instanței în privința Roxanei. Activiștii vor ca autoritățile să țină cont de faptul că tânăra a fost victima unui viol și este o supraviețuitoare a feminicidului. 

“Când vorbim de perspectiva de gen, vorbim de dezavantaje în cazul femeilor. Acele condiții sunt specifice unei culturi care ne tratează trupurile ca niște obiecte în beneficiul bărbaților. În acest caz, nu răspund nevoilor pe care o femeie le care pentru a se proteja. Nu li se garantează dreptatea”, a declarat Monica, una dintre activistele pentru drepturile femeilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Mapamond » O mamă riscă să rămână în închisoare pentru uciderea violatorului său, în Mexic: "Voi fi condamnată pentru că mi-am apărat corpul"