Antena Meniu Search
x

Soarta cruntă a unei fete, dată în custodie unui pedofil condamnat în UK. Adevărul a ieşit la iveală după ani de chinuri, la medic

Un pedofil condamnat din UK a primit custodia unei tinere, deși Protecția Copilului cunoștea cazierul acestuia, dar a considerat că nu reprezintă o amenințare pentru aceasta. Bărbatul a violat-o apoi ani la rând, iar cazul a ieșit la iveală după ce fata a rămas însărcinată și s-a descoperit că tutorele ei legal este tatăl biologic al copilului.

de Redactia Observator

la 28.01.2023, 17:35

Adevărul a ieşit la iveală după ani de chinuri, la medic
Soarta cruntă a unei fete, dată în custodie unui pedofil condamnat în UK - Profimedia

Victima, a cărei identitate a fost ascunsă sub pseudonimul Ruby, a fost abuzată timp de câțiva ani la rând de către tutorele ei legal, despre care autoritățile știau că este un pedofil. Decizia revoltătoare a fost luată de serviciile de Protecție a Copilului Leeds. Povestea teribilă a fetei a ieșit la iveală de abia după ce Ruby a rămas însărcinată și avea nevoie să facă avort, relatează Mirror.

Cazul șocant a fost dezvăluit într-un raport al Leeds Safeguarding Children Partnership, în care este  susținut faptul că Protecția Copilului i-a ofeit bărbatului custodia, în ciuda infracțiunilor sale, deoarece acesta prezenta un „risc relativ scăzut asupra tinerei”.

Cazul a ieșit la iveală după ce tânăra a rămas însărcinată

După ce bărbatul a obținut custodia, a fost arestat în urma unei acuzații care susținea că avea imagini indecente în computer, dar a fost eliberat când nu s-au găsit dovezi. După ce Ruby a rămas însărcinată, a fost îndrumată către serviciile sociale pentru că nu avea vârsta legală de consimțământ. Așa au aflat că tatăl copilului era chiar toturele ei legal. 

Așa a luat amploare cazul fetei. Raportul susține că Ruby nu a recunoscut inițial abuzurile la care era supusă. Agresorul ei a amenințat că se va sinucide dacă spunea cuiva, iar Ruby a declarat că bărbatul încerca să îi împiedice pe asistenții sociali să discute cu ea în particular, atunci când veneau acasă la aceștia, în control. Cu puțin timp înainte ca acest caz să iasă la lumină, fata a încercat să fugă de acasă.

La acea vreme, toți erau îngrijorați cu privire la riscul pe care infractorul l-ar putea prezenta și au acceptat decizia instanței”, se arată în raport.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Mapamond » Soarta cruntă a unei fete, dată în custodie unui pedofil condamnat în UK. Adevărul a ieşit la iveală după ani de chinuri, la medic