Antena Meniu Search
x

Umilințele îndurate de o tânără din India. A fost răpită și bătută, iar mulțimea de pe stradă a cerut să fie violată

O tânără din India a fost umilită în public, după ce a fost răpită, bătută, tunsă și forțată să meargă pe stradă. Mulțimea a aplaudat și a cerut ca victima să fie violată. Mulți dintre cei care instigau erau de fapt femei, scrie CNN.

de Redactia Observator

la 05.02.2022, 16:53

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Profimedia Images

Cel puțin 12 persoane au fost arestate de poliția din Delhi, dintre care opt femei și doi minori. Oamenii legii spun că tânăra victimă a fost răpită și agresată fizic și sexual. 

Presupusa implicare a femeilor a atins un punct sensibil într-o țară care se luptă pentru a reduce cazurile de violență. Activiștii spun că acest caz demonstrează amploarea misoginiei interiorizate în India, unde femeile sunt învățate să susțină structurile patriarhale. Se tem că violența împotriva femeilor se va agrava pe măsură ce sprijinul crește pentru grupurile politice de extremă dreaptă care promovează valorile tradiționale, patriarhale.

Sora femeii umilite a urmărit incidentul fără a putea interveni. “Voiam să țip, să cer ajutorul cuiva, dar femeile implicate m-au prins și m-au amenințat cu bătaia”, a declarat adolescenta de 18 ani. Tânpra a mai adăugat că sora sa, care este căsătorită, a fost atacată de rudele unui tânăr, care s-a sinucis după ce femeia i-ar fi refuzat avansurile.

Cum a avut loc atacul

Pe acelaşi subiect

În dimineața zilei de 26 ianuarie, Aarti, sora victimei, i-a dus un sac de grâu. Dar când femeia a coborât să-l ia, o gloată furioasă s-a repezit înăuntru. "Au început să o lovească și să o bată. Asta se întâmpla în fața mea. Am stat acolo, nu știam ce să fac... Încremenisem de frică".

Adolescenta nu-și amintește câte persoane au venit la locuința surorii sale. doar că "erau mulți și că erau bărbați și femei dintr-o altă familie". Aarti povestește că oamenii au urcat-o pe victimă într-o ricșă și au plecat spre casa lor. Fata i-a urmat într-o altă ricșă.

Acolo, i-au tăiat părul, i-au murdărit fața și au forțat-o să se plimbe pe stradă, în văzul lumii, în timp ce mai multe femei o loveau și îi instigau pe bărbați să fie mai duri cu ea. Adolescenta a sunat la poliție de pe un telefon mobil împrumutat, iar polițiștii ar fi ajuns după 15 minute.

La secția de poliție, victima povestit că a fost sechestrată într-o cameră, unde i s-au făcut „lucruri rele” - o expresie folosită în India pentru agresiune sexuală - înainte de a fi plimbată pe stradă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Umilințele îndurate de o tânără din India. A fost răpită și bătută, iar mulțimea de pe stradă a cerut să fie violată