Antena Meniu Search
x

Un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul într-un liceu din Singapore. Atacatorul de 16 ani riscă închisoare pe viață

Un adolescent de 16 ani din Singapore a fost pus sub acuzare de uciderea unui coleg de liceu, iar cazul a şocat întreaga ţară. Atacatorul a intrat înarmat cu un topor în școală unde a creat panică.

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 10:21

Crima din liceu a şocant întreaga comunitate
Crima din liceu a şocant întreaga comunitate - Profimedia

Luni, poliţiştii au fost chemaţi la liceul unde învăţau cei doi şi au găsit cadavrul băiatului de 13 ani într-una dintre băile şcolii, într-o baltă de sânge, iar lângă acesta era aşezat un topor, potrivit CNN. În urma investigaţiilor iniţiale, poliţiştii au constatat că cei doi tineri nu se cunoşteau. Scenele sunt cu atât mai şocante pentru locuitorii din Singapore cu cât violenţa în şcoli este extrem de rară, ţara fiind cunoscută pentru cea mai scăzută rată a criminlităţii din lume.

În urma incidentului, cursurile liceului River Valley unde s-a petrecut crima, au fost suspendate. Elevii care au fost blocaţi în sălile de clasă au trimis speriaţi mesaje prietenilor şi familiilor cărora le povesteau că o persoană înarmată cu un topor umblă pe holurile şcolii. Imediat după ce poliţiştii l-au reţinut pe suspectul principal, elevii au putut părăsi incinta liceului.

Tânărul de 16 ani a fost acuzat de crimă, faptă care în mod obişnuit este pedepsită prin condamnarea la moarte. Cu toate acestea, pentru că încă nu este major, tânărul va primi cel mai probabil închisoare pe viaţă. Procurorii au transmis judecătorilor că doresc arestarea preventivă a adolescentului pentru a putea fi evaluat psihiatric. Aceştia au declarat că în trecut, agresorul a fost internat într-o clinică de psihiatrie după ce a încercat să se sinucidă în 2019.

Ministrul afacerilor interne din Singapore, K Shanmugam, a declarat ulterior că investigaţiile le-au indicat că arma crimei, toporul, ar fi fost achiziţionat de către adolescent online. "Cu toţii simţim tristeţe alături de cea a părinţilor tânărului ucis. Este extrem de greu chiar să descriem cât de dureros le este lor în acest moment", a  mărturisit ministrul.

Ministrul Educaţiei a reacţionat şi el imediat după cumplita crimă şi a menţionat că va ajuta îndeaproape poliţia în realizarea anchetei. El a transmis elevilor că ministerul pe care îl conduce va fi mereu alături de ei pentru a se simţi în siguranţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Mapamond » Un elev de 13 ani a fost ucis cu toporul într-un liceu din Singapore. Atacatorul de 16 ani riscă închisoare pe viață