Antena Meniu Search
x

Un bărbat din China a încercat să se sinucidă de ruşine că fiul său nu e însurat la 29 de ani. Ce scria în biletul de adio

Un bărbat din China a încercat să se sinucidă, dar medicii au reuşit să-l salveze. După ce şi-a revenit, acesta a declarat că a recurs la gestul extrem pentru a scăpa de ruşinea pe care i-a provocat-o fiul său.

de Redactia Observator

la 28.01.2022, 13:40

Un bărbat din China a încercat să se sinucidă de ruşine că fiul său nu e însurat la 29 de ani. Ce scria în biletul de adio
- Profimedia

Mai exact, bărbatul era ruşinat de faptul că fiul său este încă necăsătorit deşi a împlinit 29 de ani, potrivit Insider. În vârstă de 55 de ani, chinezul le-a oferit paznicilor din gara Shanghai un bilet pe care scria că a luat o supradoză de medicamente. Imediat, a leşinat. Oamenii au chemat ambulanţa, iar bărbatul a fost salvat de medici.

Acesta pregătise şi un bilet de adio pentru fiul său. "Oamenii de vârsta mea din satul nostru toți au deja copii și nepoți. Dar tu ai 29 de ani și nu ai reușit nimic", era mesajul pentru fiul său.

Presiune uriaşă a societăţii chineze

Gestul bărbatului a declanşat o amplă discuţie pe reţelele de socializare. Presiunea pe tineri, pentru a se căsători, este una uriaşă părinţii mergând atât de departe încât chiar le aranjează copiilor întâlniri pe nevăzute.

Pe tinerii bărbaţi chinezi se pune cea mai multă presiune pentru că ei trebuie ducă mai departe moștenirea familiei. "Căsătoria a fost de asemenea un indicator important al maturizării sociale și succesului personal. Date fiind prețurile ridicate ale locuințelor din China și așteptările ca bărbații să își asume majoritatea cheltuielilor în gospodărie, căsătoria arată că un bărbat este pregătit din punct de vedere social și financiar", a declarat Mu Zheng, profesor de sociologie la Universitatea Națională din Singapore.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Mapamond » Un bărbat din China a încercat să se sinucidă de ruşine că fiul său nu e însurat la 29 de ani. Ce scria în biletul de adio