Antena Meniu Search
x

Un elev transsexual de 15 ani a murit, după ce s-a aruncat de la etajul 3 al unui liceu, în Franţa. Adolescentul s-a cerut la baie în timpul orei, dar nu a mai ajuns

Sinucidere şocantă la şcoală. Un adolescent de 15 ani, transsexual, s-a aruncat de la etajul 3 al liceului în care învăţa, chiar în timpul cursurilor, vineri dimineaţa.

de Monica Palade

la 13.05.2022, 18:14

Elevul din Le Mans, Franţa, se afla la ore, când a cerut permisiunea de a se duce la toaletă, dar nu a mai ajuns. A sărit peste un balcon, direct în gol. În momentul când echipajele de salvare au sosit la faţa locului a fost prea târziu pentru tânăr.

S-ar fi sinucis pentru că nu era înţeles în familie

Din primele informaţii, tragedia a avut loc în jurul orei 10. Era mijlocul orei de curs, când elevul s-a cerut la baie. Câteva minute mai târziu, păşea peste un balcon şi se arunca de la etaj. Un profesor a încercat să-l resusciteze, dar nici intervenția lui, nici cea a echipajului de salvatori sosit la faţa locului nu l-au putut readuce la viaţă.

Potrivit mai multor mărturii, adolescentul ar fi avut probleme familiale legate de transsexualitatea sa. Cu toate acestea, legătura dintre aceste tensiuni și moartea victimei nu a fost încă stabilită. Stéphane Le Foll, primarul din Le Mans, a mărturisit că s-a asociat „cu durerea familiei și a celor apropiați, precum și a profesorilor din liceu”, adăugând că trebuie să meargă la instituție pentru a „a oferi sprijin comunității educaționale”. Instituția a suspendat cursurile vineri și oferă consiliere pentru elevii și profesorii liceului șocaţi de tragedie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Mapamond » Un elev transsexual de 15 ani a murit, după ce s-a aruncat de la etajul 3 al unui liceu, în Franţa. Adolescentul s-a cerut la baie în timpul orei, dar nu a mai ajuns