Antena Meniu Search
x

Un muncitor din Italia, lăsat să moară în chinuri, după un accident pe şantier. Patronul l-a abandonat pe un câmp, ca să scape de probleme

Incident absolut şocant în Italia. Un muncitor accidentat la locul de muncă nu a mai avut nicio şansă de supravieţuire, după ce a fost abandonat pe câmp de angajator. Omul a murit cel mai probabil în urma unui șoc electric, în timp ce lucra pe un șantier. Patronii firmei l-au scos pe un câmp și l-au lăsat acolo, pentru a nu fi cercetaţi.

de Redactia Observator

la 17.04.2023, 17:10

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Șapte persoane au fost arestate în această dimineață, în Latina, în regiunea Lazio, sub acuzația că au încercat să ascundă moartea unui muncitor la locul de muncă, pretinzând că de fapt omul suferea de probleme medicale. Trei dintre ele au ajuns în închisoare, patru în arest la domiciliu, conform Fanpage.

Infracțiunile pentru care trebuie să răspundă sunt omor voluntar cu intenție indirectă, favorizarea infractorului, înlăturarea sau omiterea intenționată a măsurilor de precauție împotriva accidentelor la locul de muncă. Faptele datează din 23 iunie 2022, când lângă un șantier de construcții din Sonnino, a fost găsit trupul unui muncitor inconștient, pe un câmp. Transportat la spital, bărbatul s-a stins din viaţă după luni de comă. Inițial, s-a crezut că suferea de vreo boală, dar presiunile din partea familiei au declanșat investigații suplimentare. 

Muncitorul a fost lăsat să moară singur

Pentru a evita problemele, patronii companiei l-ar fi lăsat pe câmp și ar fi plecat, având speranţa că acesta o să se descurce singur. Nimeni nu a sunat la numărul de urgenţă, iar bărbatul a rămas acolo, să moară singur, fără niciun ajutor. În urma cercetărilor, oamenii legii susţin ipoteza că muncitorul a murit din cauza unui șoc electric accidental de înaltă tensiune suferit în timpul unor lucrări de turnare a betonului pentru construcția unei parcări.

Deznodământul a confirmat îndoielile parchetului din Latina. Totul a fost o înscenare, astfel încât angajatorul să nu aibă vreo problemă legată de faptul că muncitorul a suferit respectivul incident în timpul programului. În plus, ancheta a scos la iveală faptul că angajaţii care lucrau pe șantier nu aveau contract. Prin urmare, lucrau la negru, nu aveau niciun fel de protecție și nu erau respectate măsurile de siguranță.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Mapamond » Un muncitor din Italia, lăsat să moară în chinuri, după un accident pe şantier. Patronul l-a abandonat pe un câmp, ca să scape de probleme