Antena Meniu Search
x

Un pacient a murit în ambulanță, chiar în curtea spitalului din Anglia. Nu existau paturi libere: "Nu ar fi trebuit să moară acolo"

O investigație a fost declanşată de poliție, după ce un pacient a murit într-o ambulanță în fața unui spital din Anglia, pentru că nu existau paturi disponibile în acel moment.

de Redactia Observator

la 21.10.2022, 12:44

Nu existau suficiente paturi libere
Un pacient a murit în ambulanță, chiar în curtea spitalului din Anglia - Shutterstock

Pacientul a ajuns la Spitalul General Fairfield și a fost tratat de personalul spitalului, în ambulanță, înainte ca acesta să intre în stop cardiac. Decesul de marți, 18 octombrie, îngrijorează paramedicii din toată țara care își exprimă îngrijorarea pentru faptul că ambulanțele au ajuns să fie „tratate ca secții suplimentare”, pe măsură ce deficitul de paturi în spitale este din ce în ce mai mare, relatează Mirror.

O investigație a fost lansată acum de Serviciul de Ambulanță Nord-Vest ca urmare a decesului. În Greater Manchester, pacienții sunt ținuți în mod regulat în ambulanțe ore în șir în timp ce așteaptă un pat liber în spital, potrivit paramedicilor North West Ambulance Service (NWAS).

Moartea a stârnit proteste în cadrul serviciului de ambulanță

Marți, pacientul a fost transportat la spital cu o infecție toracică. Acesta se afla încă în ambulanță, care fusese oprită în fața spitalului, deoarece nu existau paturi disponibile în care să fie internat. Cu toate acestea, tratamentul a fost administrat și pacientul a primit medicamentele de care avea nevoie. Starea acestuia s-a deteriorat ulterior și a intrat în stop cardiac.

„Un pacient a fost dus la spital cu o infecție în piept și ținut afară, în ambulanță. Tratamentul a fost început încă din ambulanță, dar pacientul a intrat în stop cardiac. Nu s-au încercat manevre de resuscitare”, a spus o sursă a Serviciului Național de Sănătate. 

Moartea a stârnit proteste în cadrul serviciului de ambulanță, pe fondul temerilor personalului că stopul cardiac ar fi putut fi prevenit dacă pacientul s-ar fi aflat în spital, într-un pat, supravegheat de medici. „Pacientul a murit în ambulanță. Nu este corect, este o nebunie. Pacientul respectiv nu ar fi trebuit să moară acolo. Nu este vina personalului, ei muncesc cât de mult pot. Pur și simplu, sistemul nu are capacitatea de a face față cererii”, a spus un paramedic al spitalului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Mapamond » Un pacient a murit în ambulanță, chiar în curtea spitalului din Anglia. Nu existau paturi libere: "Nu ar fi trebuit să moară acolo"