Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În urmă cu 20 de ani, Kurt Cobain era găsit mort! "Faimos era ultimul lucru la care voiam să ajung!"

Pe 5 aprilie 1994, solistul, chitaristul şi compozitorul legendarei trupe Nirvana, s-a stins din viaţă! Trei zile mai târziu, cel care a fost numit "purtătorul de cuvânt al unei generaţii" a fost găsit mort

de Diana Juncu

la 08.04.2014 , 10:49

Cunoscut pentru versurile sale abrazive şi tulburătoare, precum şi pentru registrul vocii, Cobain este considerat unul dintre cei mai influenţi cântăreţi rock din toate timpurile. A format în 1986 trupa Nirvana împreună cu Krist Novoselic. În primii doi ani, trupa a devenit cunoscută printre amatorii de grunge din Seattle.

În 1991, lansarea videoclipului pentru piesa "Smells Like Teen Spirit" de pe albumul "Nevermind" a marcat schimbarea preferinţelor în rândul fanilor muzicii rock.

Mass-media a transformat acel cântec în "anthem-of-a-generation" ("imn al unei generaţii") şi pe Cobain în "purtătorul de cuvânt" al Generaţiei X, contrar voinţei sale. Printre cântecele compuse de Cobain se numără "Come as You Are", "Lithium", "In Bloom", "Heart-Shaped Box", "All Apologies" şi "About a Girl".

Articolul continuă după reclamă

Odată cu succesul uriaş, Cobain a început să se simtă persecutat de mass-media, fiind indignat de cei care se considerau fani ai trupei, dar nu înţelegeau cu adevărat mesajul cântecelor. Un subiect sensibil legat de viaţa lui Kurt Cobain este cel al utilizării de stupefiante. Fiind bolnav de mic, având probleme grave cu bronşita, urmată de o problemă neidentificată la stomac, îşi pierde încrederea în medici şi ajunge să îşi administreze singur tratament – heroină. A început undeva în jurul anului 1990 ca şi consumator ocazional, însă în 1992 problema a început să afecteze turneul de promovare a albumului Nevermind": "Faimos era ultimul lucru la care voiam să ajung", spunea artistul.

Nici viaţa personală nu a fost una uşoară! Divorţul părinţilor săi l-a marcat profund pe copilul de atunci. Avea doar şapte ani! Devine retras, neinteresat de şcoală, în afară de arte, îşi urăşte părinţii, iar în cele din urmă abandonează liceul.

În februarie 1992, Cobain s-a căsătorit în Hawaii cu Courtney Love, însărcinată cu copilul său. Pe 18 august s-a născut fiica lor, Frances Bean Cobain, a cărui al doilea nume i-a fost dat după Frances McKee din trupa The Vaselines. Courtney nu a fost plăcută de fanii Nirvana deoarece aceştia considerau că se foloseşte de soţul ei pentru popularitate.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit împuşcat în cap în casa din Lake Washington de către un electrician. Verdictul poliţiei a fost sinucidere.

Diana Juncu Like
Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri Mondene » În urmă cu 20 de ani, Kurt Cobain era găsit mort! "Faimos era ultimul lucru la care voiam să ajung!"