Antena Meniu Search
x

Acesta a fost PRIMUL VIDEOCLIP MUZICAL din istorie!

Considerat un vizionar al muzicii rock, Bob Dylan a fost, fără să realizeze la acel moment, creatorul primului videoclip muzical

Considerat un vizionar al muzicii rock, Bob Dylan a fost, fără să realizeze la acel moment, creatorul primului videoclip muzical. 

Subterranean Homesick Blues. Un single pe care Bob Dylan îl compunea la jumătatea anilor 60 avea să intre în istorie. Asta pentru că Dylan și echipa sa s-au gândit să realizeze un filmuleț care să ruleze pe timpul sigle-ului.La vremea respectivă, nimeni nu bănuia că acesta va fi primul videoclip muzical din istorie.

Până la acea vreme, artiștii nu obișnuiau să-și transforme piesele în povești video, care să dea greutate și mai ales originalitate hiturilor. Aceștia mergeau în studiourile televiziunilor și interpretau, de cele mai multe ori, live melodiile solicitate de producătorii show-urilor. 

Bob Dylan avea să revoluționeze fenomenul muzical, atunci când filmulețul de pe piesa Subterranean Homesick Blues a fost introdus pe deschiderea producției Dont Look Back (un documentar despre turneul din 1965 din Marea Britanie al lui Dylan), devenind astfel primul videoclip din lume.

Acest clip realizat după o idee a lui Dylan în care chiar el este cel ce ține în mână cartoanele pe care sunt înscrise cuvinte din versurile melodiei. Și, pentru amuzament, unele cartoane sunt scrise greșit. De pildă, atunci când în melodie se aud cuvintele “eleven dollar bills”, pe carton se poate citi “20 dollar bills”.

Ulterior, filmarea a devenit o adevărată sursă de inspirație pentru mulți artiști ai lumii, care au început să-i copieze „nebunia” celebrului Bob Dylan, astfel că în zilele noastre videoclipurile au ajuns să fie la fel de cunoscute precum melodiile în sine.

CELE MAI SCUMPE VIDEOCLIPURI DIN ISTORIE

Succesul de care s-au bucurat primele videoclipuri în rândul tinerilor, le-au făcut pe marile vedetele ale planetei să investească sume exorbitante în producerea acestor filmulețe, recordul absolut fiind deținut de frații Janet și Michael Jackson, care au cheltuit 7 milioane de dolari pentru piesa „Scream”

Topul celor mai scumpe videoclipuri din istorie arată astfel:

1. Michael Jackson and Janet Jackson

"Scream"

$7,000,000

2. Madonna

"Die Another Day"

$6,100,000

3. Madonna

"Express Yourself"

$5,000,000

4. Madonna

"Bedtime Story"

$5,000,000

5. Michael Jackson

(featuring L.T.B.) "Black or White"

$4,000,000

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri Mondene » Acesta a fost PRIMUL VIDEOCLIP MUZICAL din istorie!