Antena Meniu Search
x

Alexandra Ungureanu, invitată în platoul Observator. Artista visa de mică să ajungă pe cele mai mari scene (Video)

Alexandra Ungureanu, iubeşte muzica de mică, şi tot de atunci visa să ajungă la fel ca una dintre marile artiste ale scenei muzicale româneşti. Invitată în platoul Observator, artista a vorbit cu drag despre pasiunile ei şi despre cariera sa.

de Redactia Observator

la 04.06.2019, 15:48

Vezi și

Alexandra Ungureanu, iubeşte muzica de mică, şi tot de atunci visa să ajungă la fel ca una dintre marile artiste ale scenei muzicale româneşti. Invitată în platoul Observator, artista a vorbit cu drag despre pasiunile ei şi despre cariera sa.

Nascuta pe 28 decembrie 1981, la Onesti, Alexandra Ungureanu este o artista ce a inceput sa ia lectii de canto si de pian la varsta de sase ani, iar in adolescenta a studiat chitara.

Primele piese ale Alexandrei Ungureanu au fost compuse de Dinu Giurgiu, Ionel Tudor, Adrian Despot, Marius Teicu si Cornel Ilie. Din anul 2001, artista a inceput sa colaboreze cu trupa Sistem, alaturi de care a lansat piesa ca "Emotii", "Senzatii" si "Departe de tine".

Din anul 2004, Alexandra Ungureanu colaboreaza cu trupa Crush, iar printre piesele de succes lansate impreuna se regasesc „Hello", „Aprinde dragostea", „I need you more", „Iubire de-o vara", „Cuvinte" si „C'est la vie". Cel mai recent single semnat Crush+Alexandra Ungureanu a fost lansat in anul 2017: "Copiii din noi".

De-a lungul carierei, Alexandra Ungureanu a mai colaborat cu Nora Denes Symphonical si cu Soundland, dar a lansat si piese solo, precum „Nopti si zile".

In anul 2018, Alexandra Ungureanu a lansat o noua piesa, "Bate Bate", o super colaborare cu Marius Moga, care a strans milioane de vizualizari pe YouTube inca din primele saptamani de la lansare.

Atrasa de emotia speciala daruita de folclorul romanesc, Alexandra Ungureanu a introdus elemente etno in proiectul sau electro-pop & neotraditional. Asa s-au nascut piesele pe care le-a lansat pana acum: "Bate, bate", "Vantule" si "Iarna mea". In urma cu putin timp, artista a facut o calatorie muzicala la Agries, la poalele Tiblesului si a stat de vorba cu Teodora si Lenuta Purja, doua romance talentate recunoscute pentru valoarea lor, ce au reusit sa transmita mai departe muzica traditionala.

„Mi-am dorit sa fiu cat mai aproape de locurile si oamenii care poarta aceasta muzica minunata autentica si cat mai nealterata de lumea moderna. Asa ca mi-am facut bagajele, am pus si laptopul, microfonul si placa de sunet si am plecat la drum, in cautarea cantecelor si obiceiurilor de demult, si a povestilor despre sufletul satului romanesc, care sper sa nu fie uitate niciodata. Merg la rapsozi populari, pentru ca sunt pastratori de traditii vechi si creatori de folclor curat, diferit de ceea ce vedem in mod normal la TV sau la muzica populara pentru petreceri, nunti. Multi dintre acesti oameni nu au ajuns niciodata pe scena, sunt cunoscuti acolo, la ei in sat. Lelea Teodora, in schimb, este recunoscuta pentru valoarea ei si a fost declarata «Tezaur Uman Viu», printre putinii romani inclusi in patrimoniul Unesco. Iar fiica ei, Lenuta, a castigat peste 100 de premii la concursuri nationale si internationale. Dincolo de aceste aprecieri, eu m-am bucurat ca m-au primit acolo, in ograda, le-am cunoscut in mediul lor, acolo unde s-au nascut horile, din doruri si suferinte de demult, si a fost o experienta foarte frumoasa si emotionanta", marturiseste Alexandra.

Cea mai recenta piesa lansata de catre artista, „Mamuca", e o piesa sensibila si onesta despre iubirea fata de mama si regasire. In clip artista apare pentru prima oara alaturi de mama sa. Cu un concept creat de Cosmin Florea si regizat de Silviu Mindroc, videoclipul expune trairile celor doi artisti, de la frica, iubire, la neputinta si frumos.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Alexandra Ungureanu, invitată în platoul Observator. Artista visa de mică să ajungă pe cele mai mari scene (Video)