Antena Meniu Search
x

Cătălin Botezatu, vești crunte de la medici! DIAGNOSTIC: anevrism cerebral

S-a internat la o clinică din Turcia cu dureri puternice de cap. Credea că are o tumoră. Dar diagnosticul e altul decât cel la care se aştepta. Cătălin Botezatu a fost diagnosticat cu anevrism cerebral.

Vezi și

Netratat, poate avea consecinţe grave, precum hemoragia cerebrală. Totuşi, designerul nu se descurajează. E mai pregătit ca niciodată să-şi trăiască viaţa.

Cătălin Botezatu a trecut prin cumpăna vieţii lui. A avut dureri cumplite de cap şi a hotărât să meargă pentru câteva zile în Turcia, într-o clinică privată, să-şi facă analize complete. Şi designerul şi medicii s-au temut iniţial că ar avea o tumoră.

"Am mers ştiind că pot afla orice. ştii cum e, te duci la doctor pentru una şi afli că de o mie alte afectriuni aşa cum s-a întâmplat şi în cazul meu. Am mai multe diagnostice, unele legate de inimă, altele legate de creier, deci primul diagnostic dat clar este o migrenă tip aură sau cu aură, o migrenă foarte rar întâlnită. Sunt nişte vase de sânge la nivelul creierului care sunt sparte sau care se înfundă", a explicat Botezatu.

Practic, medicii i-au spus lui Cătălin Botezatu că are un anevrism cerebral.

În cuvinte simple, o umflatură pe traiectul unei artere cerebrale. Care, în cazuri rare, se poate rupe. Şi poate provoca o hemoragie cerebrală. ***

Deşi riscă un accident vascular sau să intre în comă, Botezatu este optimist. A plecat de la spital cu o pungă de medicamente şi cu promisiunea fermă de a reveni la control peste o lună de zile.

Deşi, uneori, organismul l-a trădat. În urmă cu 14 ani, designerul a suferit un preinfarct. Apoi, încă două. Şi s-a temut pentru viaţa lui.

Medicii l-au avertizat de ani de zile că are nevoie de o intervenţie chirurgicală, dar a refuzat. Cătălin Botezatu e încă decis să folosească orice variantă mai are înainte de bisturiu.

Şi nu-şi face prea multe griji pentru el, ci pentru mama lui pe care nu vrea să o supere prea tare cu problemele sale medicale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Cătălin Botezatu, vești crunte de la medici! DIAGNOSTIC: anevrism cerebral