Antena Meniu Search
x

Concluzia în cazul lui PISTORIUS, în urma reconstituirii: "Nu este vinovat!"

O înregistrare video cu Oscar Pistorius, în care acesta a reconstituit momentele în care a ucis-o pe iubita sa, a fost difuzată în Australia

O înregistrare video cu Oscar Pistorius, în care acesta a reconstituit momentele în care a ucis-o pe iubita sa, a fost difuzată în Australia

Imaginile şocante cu sportivul paralimpic au fost difuzate de postul australian Channel 7 şi au prezentat varianta campionului cu privire la crima din 2013.

El a susţinut încă de la început că a împuşcat-o pe iubita sa Reeva Steenkamp din greşeală, crezând că era vorba de un hoţ ascuns în toaletă. Acuzarea susţine însă că sportivul s-a certat cu Steenkamp înainte de a o ucide.

În înregistrarea video, Pistorius poate fi văzut deplasându-se pe picioare fără ajutorul protezelor, cu braţul întins în faţă, arătând cum a tras cu arma în uşa toaletei.

De asemenea, poate fi văzut intrând în dormitor pentru a-şi pune protezele şi apoi revenind la locul în care a împuşcat-o pe Steenkamp pentru a o ajuta pe femeie. În aceste imagini, rolul Reevei Steenkamp este interpretat de sora lui Pistorius, Aimee.

Postul australian nu a precizat de unde a obţinut imaginile, dar l-a intervievat pe realizatorul acestora, americanul Scott Roder. Roder se numără printre experţii chemaţi de apărare pentru a convinge instanţa că a fost vorba de un accident, nu de o crimă cu premeditare. Imaginile realizate de firma lui Roder, specializată în reconstituiri în 3D, nu au fost prezentate la tribunalul din Pretoria. "Dacă analizăm dovezile, Oscar în mod clar nu este vinovat", a declarat Roder pentru Channel 7.

Oscar Pistorius, 27 de ani, riscă o pedeapsă de 25 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat că a ucis-o cu premeditare pe Reeva Steenkamp, un fotomodel de 29 de ani, cu care avea o relaţie de trei luni, când a împuşcat-o, la 14 februarie 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Concluzia în cazul lui PISTORIUS, în urma reconstituirii: "Nu este vinovat!"