Antena Meniu Search
x

Cum alegi parfumul potrivit în funcție de evenimentul la care participi?

Femeile sunt mari iubitoare de parfumuri și adesea au adevărate colecții care se adaugă hainelor și accesoriilor care le compun garderoba. În mod cert, ai cel puțin un parfum preferat pe care l-ai folosi ori de câte ori ieși din casă sau din duș. Însă, trebuie să știi că și parfumul se alege la fel cum îți stabilești ținuta, adică în funcție de evenimentul care care urmează să participi.

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 12:14

Cum alegi parfumul potrivit în funcție de evenimentul la care participi
Cum alegi parfumul potrivit în funcție de evenimentul la care participi? - pexels.com
  • Notele florale sau lemnoase, potrivite la serviciu
  • Aromele ușoare, dulci și fresh - la întâlnirile din timpul zilei

Așa se face că există parfumuri pentru femei cu anumite arome, care se pretează ziua, la birou sau seara, la o petrecere elegantă. Cum știi ce să alegi? În prima fază, cel mai important criteriu ține de propriile preferințe în materie de parfumuri. Notele de bază, care vor rămâne pe piele și care vor lăsa o adiere în urma ta, trebuie neapărat să te reprezinte și să fie în ton cu personalitatea ta.

Iată cum alegi parfumul potrivit în funcție de evenimentul la care participi și de momentul zilei: 

Parfumuri cu note florale sau lemnoase, la birou

Zilele lucrătoare încep întotdeauna la birou? Ei bine, dacă în rutina ta zilnică intră mersul la serviciu și o ținută office, atunci poți opta, cu succes, pentru note lemnoase discrete sau florale. E esențial ca, atunci când îți faci apariția într-un spațiu închis, să nu te „impui” prin prezența intensă a mirosului. Ia în calcul că interacționezi cu mai mulți oameni, pe timpul zilei, iar un miros mult prea greu și persistent ar putea provoca disconfort. Mai mult, cum ar fi ca, de exemplu, patru persoane din aceeași încăpere să poarte un parfum puternic? Ar fi neplăcut, în mod sigur! Alege note discrete și un parfum cât mai lejer pentru zilele la birou!

Arome fresh, ușor dulci, la întâlnirile din timpul zilei

Alergi dintr-un loc în altul, poate că ești și la facultate sau ai un job care presupune muncă de teren? Ei bine, dacă îți desfășori activitatea pe timpul zilei și ai tot felul de întâlniri, atunci parfumul fresh, cu note de vârf ușor dulci și cu note de bază cu esență de citrice, este perfect pentru tine. Pulverizează discret, imediat după duș, pentru ca porii să-l absoarbă imediat și să persiste timp îndelungat. Îl poți lua cu tine în geantă pentru reîmprospătare, ori de când ori simți nevoia.

Poartă parfumul preferat atunci când ieși cu prietenii

O ieșire cu prietenii, seara, la un pub, unde veselia și râsetele sunt la loc de cinste este momentul oportun să porți parfumul tău preferat, indiferent de aroma lui. Ai grijă, însă, și nu exagera cu aplicarea. Scopul nu este să lași o „tonă“ de miros în urma ta, ci să emani acea adiere discretă, atunci când te miști sau gesticulezi. Amicii tău vor ști că „miroase a tine”!

Note orientale, lemnoase, parfumul ideal la o întâlnire romantică

Dacă ai o întâlnire romantică, atunci trebuie să lași în urma ta mirosul de parfum. Îndrăznește să creeze o aură de mister și alege note de bază orientale, precum moscul. Desigur, nu e cazul să exagerezi! Aplică moderat, în mai multe puncte ale corpului, precum gâtul și încheieturile. Dacă simți nevoie de reîmprospătare, ia cu tine în geantă o mostră.

Aromă florală, dar intensă, la un eveniment elegant, de seară

În cazul în care iei parte la un eveniment elegant, de seară, cum ar fi o nuntă sau o petrecere, atunci parfumul tău preferat poate fi folosit cu succes, pentru a-ți completa ținuta rafinată. O aromă florală intensă, precum iasomie sau bujor, te vor face să te simți bine în pielea ta. Nu ezita să porți nici note fresh, mai ales dacă evenimentul are loc în aer liber. Arome precum lămâie, bergamotă sau ambră vor face din tine o prezență sofisticată și feminină.

Se spune că femeile puternice preferă parfumurile intense, cu note lemnoase, în timp ce femeile copilăroase, vesele, vor purta mai mereu mirosuri florale, fresh. Însă, e important de știut că parfumul potrivit crește în intensitate spre a doua parte a zilei. Îți recomandăm să-l păstrezi pe cel lemnos pentru o petrecere sau o întâlnire în doi și să alegi pentru zi o aromă ceva mai discretă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Cum alegi parfumul potrivit în funcție de evenimentul la care participi?