Antena Meniu Search
x

DOLIU ÎN MUZICĂ! S-a stins B.B. King, una dintre cele mai mari legende ale blues-ului

B.B. King, legendă a blues-ului, a murit la 89 de ani în locuinţa sa din Las Vegas, a anunţat avocatul său

B.B. King, legendă a blues-ului, a murit la 89 de ani în locuinţa sa din Las Vegas, a anunţat avocatul său

Artistul a murit în somn, după ce fusese spitalizat recent din cauza deshidratării, complicaţie a unui diabet. Ulterior, el a fost externat şi a continuat să fie tratat la reşedinţa sa din Las Vegas. Artistul a ţinut să le mulţumească fanilor săi pentru susţinere, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

Supranumit "Regele blues-ului", B.B King a inspirat prin muzică sa generaţii întregi.

Cunoscut pentru piesele "Lucille", "Sweet Black Angel", "Rock Me Baby" sau "The Thrill Îs Gone", B.B King a fost recompensat de-a lungul carierei cu numeroase premii importante, printre care 15 trofee Grammy şi a fost inclus în Rock and Roll Hall Of Fame încă din 1987.

Născut în 1925, pe o plantaţie de bumbac, în Mississippi, B.B King a învăţat să cânte la chitară de la vârsta de 12 ani. King şi-a început cariera muzicală în 1947 şi a ajuns să susţină sute de concerte în fiecare an, recordul fiind atins în 1956, când a avut 342.

King este considerat unul dintre cei mai mari chitarişti din istorie, alături de Jimi Hendrix, Eric Clapton, Jimmy Page, Keith Richards sau Jeff Beck.

Acordurile lui Lucille, numele dat fiecărei chitare cu care a concertat, au ajuns în milioane de case şi la urechile a milioane de spectatori.

Viaţa sa privată a fost una destul de haotică, având 15 copii, cu 15 femei diferite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » DOLIU ÎN MUZICĂ! S-a stins B.B. King, una dintre cele mai mari legende ale blues-ului