Antena Meniu Search
x

Video Electric Castle 2021 s-a amânat, Untold si Neversea sunt sub semnul întrebării. Explicațiile organizatorilor

Electric Castle rămâne ferecat anul acesta. Doar 2.500 de oameni ar avea voie să participe. Mult prea puţini ca să acopere costurile starurile internaţionale invitate. Aceeași problemă o au si Untold si Neversea.

de Redactia Observator

la 17.05.2021, 22:17

Vezi și
  • Cele trei festivaluri au adunat în 2019 aproape un milion de spectatori. 

Renate Roca Rozenberg, reprezentant Electric Castle: Am decis să amânăm editia a opta, care ar fi trebuit să înceapă în 14 iulie.

Unul dintre cele mai cunoscute festivaluri din România nu se poate organiza anul acesta. Regulile impuse de Guvern fac imposibilă organizarea evenimentelor în aer liber. 

Renate Roca Rozenberg, reprezentant Electric Castle: Limitarea la 2500 de spectatori per zi de eveniment fără a specifica ce se întâmplă cu evenimentele de mai multe zile, faptul că depindem de o rată a vaccinării, n-o putem controla.

Twenty One Pilots, Gorillaz și Deftones sunt capul de afiș pentru festrivalul care trebuia să fie organizat în Cluj în acest an, între 13 şi 17 iulie. Preţurile au început de la 599 de lei pentru fiecare persoană. Chiar aşa, biletele au fost aproape epuizate. 

Renate Roca Rozenberg, reprezentant Electric Castle: Toate biletele achizitonate pentru ediţia a opta a festivalului rămân valabile pentru noile date. Există și alte opțiuni: tranformarea lor în vouchere și refund.

Ce se va întâmpla cu Untold și Neversea

Aceleaşi prevederi pun sub semnul întrebării şi desfăşurarea altor două mari festivaluri din România. Neversea şi Untold. Primul este programat să se desfăşoare între 8 şi 11 iulie. Al doilea între 5 şi 8 august. 

Edy Chereji, organizator Untold, Neversea: Ce organizator de evenimente ar putea sa își asume să se pregătească 2 luni de zile, sa investească sume în pregătire și în ziua evenimentului sa nu poți sa îți deschizi porțile ca a crescut incidența.

Organizatorii au propus autorităților ca participanții să fie testați anti-COVID-19 înainte de intrarea în arenă. 

Edy Chereji, organizator Untold, Neversea: La ora actuală sa fii prezent la un eveniment la care fie ești vaccinat, ești testat sau ai anticorpi, practic te afli în cel mai sigur loc. La metrou nu te întreabă nimeni nici dacă ești vaccinat, nici dacă ești testat. Cred ca sunt riscuri mai mari. 

În ediţia din 2019, peste 300 de mii de tineri au participat Electric Castle, aproape 400 de mii la Untold şi aproape 250 de mii la Neversea. 

Edy Chereji, organizator Untold, Neversea: Pierderile sunt imposibil de estimat. 

Şi organizatorii de festivaluri, şi localnicii speră ca autorităţile să se răzgândească şi măcar evenimentele aflate încă în cărti să se poată ţine. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Electric Castle 2021 s-a amânat, Untold si Neversea sunt sub semnul întrebării. Explicațiile organizatorilor