Festin la Hăpria, în Alba, cu bucate preparate de vânători și pescari
Au sfârâit ceaunele în acest weekend, la Hăpria, în judeţul Alba, acolo unde şi-au dat întâlnire peste 150 de vânători şi pescari. De data asta au lăsat deoparte puştile şi undiţele şi s-au întrecut în gătit.
Au sfârâit ceaunele în acest weekend, la Hăpria, în judeţul Alba, acolo unde şi-au dat întâlnire peste 150 de vânători şi pescari. De data asta au lăsat deoparte puştile şi undiţele şi s-au întrecut în gătit. Evenimentul, ajuns la a şasea ediţie, este considerat deja o tradiţie în zonă. La final, cele mai bune preparate au fost degustate de juraţi, iar bucătarii iscusiţi. premiaţi.
Pentru o zi, vânătorii au pus în cui armele şi au vrut să demonstreze că sunt maeştri în bucătărie.
Materia primă a venit însă, tot din vânat: carne de mistreţ, căprior, cerb sau prepeliţă.
Deşi departe de locul în care e vedetă, Delta Dunării, storceagul a făcut concurenţă serioasă reţetelor pădurenilor.
Peste 150 de vânători şi pescari au participat la cea de-a şasea ediţia a concursului, organizat la Hăpria.
Preparatele au fost jurizate, iar la final s-au oferit premii.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰