Antena Meniu Search
x

SPECIAL! In Saptamana Mare, Antena 1 difuzeaza miniseria "Biblia”

O superproductie care a batut recordurile de audienta in Statele Unite incepe, din aceasta seara, la Antena 1! Miniseria "Biblia" a avut premiera americana in urma cu o luna si, inca de la prima difuzare, a reusit sa stabileasca recordul mondial la vizionari.

Vezi și

De altfel, productia a beneficiat de un buget substantial, care s-a ridicat la 150 de milioane de dolari.

De la Geneza la Arca lui Noe, trecand prin povestea lui Avraam, distrugerea Sodomei si a Gomorei si pana la invierea lui Iisus Hristos, productia "Biblia" reda cele mai semnificative capitole ale Sfintei Scripturi.

Productia este un proiect de familie, gandit si realizat de sotii Mark Burnett si Roma Downey. De altfel, Roma Downey si-a oferit un rol in aceasta productie. Nu oricare, ci chiar pe cel al Fecioarei Maria.

Vedeta serialului este insa un actor care apare in doua dintre cele 10 episoade. Ce-i drept, pana la difuzarea mini-seriei “Biblia”, putini stiau de existenta sa. A devenit cunoscut de la prima secventa in care apare. Marocanul, pe nume Mohamen Ouazani, interpreteaza rolul Satanei. Dar nu acest lucru l-a facut faimos, ci asemanarea izbitoare cu presedintele Barack Obama. Iar acest lucru a declansat o adevarata controversa.

A fost nevoie ca producatorii si actorul sa faca zeci de dezmintiri si sa asigure publicul ca a fost departe de intentiile lor sa faca o comparatie intre Satana si Obama.

Producatorii nu au vrut nume mari in distributie, pentru ca privitorii sa se concentreze pe povestea in sine, si nu pe vedete. De asemenea, cei mai multi sunt actori de teatru. Unul dintre acestia, portughezul Diogo Morgado, a fost distribuit in rolul Mantuitorului. A fost cel mai solicitant si dificil rol din cariera actorului de 33 de ani. Numai pentru scena crucificarii a filmat trei zile. A povestit ca in acele momente dramatice i-a trecut viata prin fata ochilor.

Eforturile actorilor au fost pe deplin rasplatite inca de la difuzarea primului episode. In Statele Unite, "The Bible" a facut istorie. 13 milioane de telespectatori au urmarit primul episode, iar peste 10 milioane au ramas in fata televizoarelor pentru celelalte noua episoade ale seriei. Si au ramas cu ceva. 69% dintre americanii care au vazut filmul au invatat ceva nou despre Biblie, arata un sondaj.

"Biblia" va fi difuzata la Antena 1 de luni pana joi, de la 22:30 si vineri de la ora 17:00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri Mondene » SPECIAL! In Saptamana Mare, Antena 1 difuzeaza miniseria "Biblia”