Antena Meniu Search
x

Maestrul Radu Beligan, în top 100 personalităţi de divertisment din lume

Maestrul Radu Beligan se bucură de aprecieri peste hotare. Site-ul Bussines Insider l-a inclus pe marele actor român în clasamentul celor mai puternice 100 de personalităţi de divertisment din lume.

Vezi și

La 95 de ani, Radu Beligan se regăseşte în listă alături de alte nume sonore ca Woody Allen sau Kirk Douglas.

"Acest actor, în vârstă de 95 de ani, a fost declarat cel mai longeviv actor în activitate de către Guinness World Records. El joacă în prezent rolul principal în spectacolul 'Egoistul/ Number One', de Jean Anouilh", spun cei de la Bussines Insider. 

Radu Beligan are o carieră de invidiat. A jucat în peste 80 de roluri din dramaturgia română şi nu a ocolit nici operele din literatura străină. Beligan a avut şi peste 30 de roluri în filme. Maestrul atrage în sălile de teatru mii de spectatori şi, nu de puţine ori, piesele se jocă cu casa închisă.

Maestrul a fost inclus pe lista celor mai puternice personalităţi din lume, de jurnaliştii de la BUSSINES INSIDER, alături de alte figuri legendare ale cinematografiei: Kirk Douglas, încă pe platourile de filmare la vârsta de 97 de ani, actorul Mickey Rooney, în vârstă de 93 de ani sau regizorul Woody Allen, în vârstă de 78 de ani.

Lista continuă cu vedete ca Hellen Mirren, Michael Douglas, Robert de Niro sau regizorul şi producătorul Martin Scorsese.

În decembrie 2013, Radu Beligan şi-a sărbătorit cea de-a 95-a aniversare pe scena Teatrului Metropolis din Bucureşti, unde a jucat în spectacolul în premieră "Lecţia de violoncel".

El a primit titlul de cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena de teatru din partea Cărţii Recordurilor Guinness.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri Mondene » Maestrul Radu Beligan, în top 100 personalităţi de divertisment din lume