Antena Meniu Search
x

Nelu Ploiesteanu si-a facut testament

Le-a cantat lui Nicu Ceausescu, Iliescu si Basescu. Nelu Ploiesteanu a facut avere din muzica lautareasca. Si averea lui va ramane copiilor. Asa ca si-a facut un testament

Vezi și

In exclusivitate, pentru Observator, maestrul dezvaluie secretul testamentului. Pentru familie, Nelu Ploiesteanu a cantat nopti si zile pentru ca nu vrea sa lase in urma lui nimic la voia intamplari. Asa ca a impartit averea egal copiilor, printr-un testament. "Stiti de ce? Pentru ca eu nu am avut nimic de la parintii mei, n-am avut cu cine sa ma cert pe avere".

Patru fete i-a dat Dumnezeu si un baiat, cinci bucurii fara de care maestrul n-ar fi fost la fel de bogat. De cand s-a nascut, Mihaita a suferit de o boala incurabila, dar copilul n-a fost niciodata o povara pentru el sau pentru sotia lui: "Eu pot in continuare, mie nu-mi este greu si nu-mi plang de mila", spune Elena Ploiesteanu.

Amandoi ii duc grija baiatului si vor sa-l stie bine si cand nu vor mai fi. Acum, de bine, de rau, s-au ocupat de tot. "Am stat si am vorbit si nu stii ce-ti ofera viata pe parcurs si.trebuie sa aiba si el sprijin de la cineva", a mai povestit sotia artistului. Au intalnit oameni, medici cu suflet, la spitalul Elias, acolo unde il trateaza pe Mihaita. "Domnul doctor Stanciu care este al doilea Dumnezeu pentru copilul meu, este medicul care il ingrijeste de 15 ani", a spus Nelu Ploiesteanu.

A stat la masa cu mari artisti ca Stefan Iordache sau Gheorghe Dinica, prietenii lui dragi si a fost cinstit de Ceausescu si de Iliescu. A invatat, insa, ca banii nu aduc fericirea. "Am avut sansa sa cant la milionari care erau mai suparati decat mine. Ce faci cu banii, daca n-ai sanatate? Ce faci cu ei?"

A strans o avere de la lingura. Si viata l-a mai invatat ceva pe Nelu Ploiesteanu, un copil sarman care a plecat in armata cu hainele de pe el: "Am cerut o tigara la unu' si nu mi-a dat. Eu nu uit de unde am plecat, dau pentru ca si eu am fost foarte, foarte amarat."

Acum e fericit cu romantele si cu acordeonul lui, dar mai ales atunci cand isi vede nepotii. Are trei si sunt lumina ochilor lui. Pentru ei, ar vrea ca timpul sa se opreasca in loc.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Nelu Ploiesteanu si-a facut testament