Antena Meniu Search
x

(P) Cum să vă alegeți costumul de baie, în funcție de țesătură

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 18:13

(P) Cum să vă alegeți costumul de baie, în funcție de țesătură

Fie că sunteți în căutarea unei țesături pentru linia dvs. de costume de baie sau următoarea achiziție pentru a fi purtată sub acele rochii de plaja vaporoase, este bine să știți care vă sunt opțiunile. Acest articol va descrie materialele comune în realizarea costumelor de baie, precum și utilizările și caracteristicile acestora.

Rețineți că nici o țesătură nu este mai bună decât alta, dar că țesăturile au atribute variate, făcându-le mai potrivite pentru utilizări diferite. Pe lângă aceasta, desigur, calitatea furnizorului poate face diferența.

Există două opțiuni majore pentru țesături de costume de baie:

1. Amestecuri de nailon

Amestecurile de nailon sunt ceea ce veți întâlni cel mai mult în lumea țesăturilor pentru costume de baie pentru femei. De ce? Nailonul este moale și confortabil. Oferă o întindere bună și vă îmbrățișează foarte bine corpul.

Un amestec tipic este de aproximativ 80% nailon și 20% elastic. Acest elastic se numește LYCRA® dacă este realizat de către The LYCRA Company, dar poate fi numit și spandex (SP) sau elastan (EA), în funcție de locul în care vă aflați și dacă este sau nu de marcă. Este același lucru. Scopul acestui 20% este de a oferi elasticitate costumelor de baie.

Nailonul poate fi găsit și sub alte denumiri, cum ar fi Poliamida (PA), care este, în esență ,aceeași țesătură. Nailonul este numele grupului anumitor poliamide.

Caracteristici

  • Senzație: Foarte moale
  • Elasticitate: Foarte bună
  • Durabilitate: Bună
  • Uscare: Rapid
  •  Imprimeu: Nu
  • Rezistență la UV: Uneori
  • Rezistență la clor: Rară
  • Respinge apa: Da
  • Îngrijire: Spălați manual, atârnați pentru a se usca

2. Amestecuri de poliester

Veți găsi amestecuri de poliester mai ales printre costume de baie competitive. De ce? Este moale, dar foarte puternic și este rezistent la clor și UV.

Amestecurile de poliester au, de asemenea, avantajul de a putea absorbi vopseaua. Aceasta înseamnă că poate fi vopsit și imprimat, cu rezultate bogate și clare.

Caracteristici

  • Senzație: Moale
  • Stretch: Bună
  • Durabilitate: Foarte bună
  • Uscare: Mai rapidă
  • Imprimeu: Da
  • Rezistență la UV: Da
  • Rezistență la clor: Da
  • Respinge apa: Da
  • Îngrijire: Spălați manual, atârnați pentru a se usca

Ce alte caracteristici ar trebui să căutați în materialele pentru costume de baie

Greutate

Majoritatea țesăturilor pentru costume de baie de modă variază în jurul unei greutăți de 180-200 g/m². O țesătură ușoară ca 150 g/m² se va simți și va arăta mai mult ca lenjerie intimă. Țesăturile mai grele, de 200-220 g/m² + sunt adesea mai potrivite pentru competiții sau se încadrează în categoria țesăturilor texturate.

Compoziţie

Când vine vorba de compoziție, v-ar ajuta să cunoașteți proprietățile țesăturilor. De exemplu, Spandex / Elastane / LYCRA® oferă cea mai mare parte a întinderii. Prin urmare, un costum realizat din 80% nailon și 20% spandex va fi mai elastic decât 85% nailon și 15% spandex - dar rețineți că acest lucru se aplică în mare măsură țesăturilor care provin din aceeași sursă / producător; deci, dacă aveți de gând să comutați între surse, nu mergeți numai pe numere.

Prin urmare, este întotdeauna o idee bună să obțineți mostre sau să atingeți țesătura, dacă este posibil. De asemenea, puteți solicita furnizorului mai multe detalii, deoarece descrierea conținutului țesăturii ar putea să nu vă ofere povestea completă.

Durabilitate

În mod tradițional, costumele de baie foloseau țesături care nu erau sustenabile pentru mediu. Cu toate acestea, pe măsură ce conștientizarea și cererea consumatorilor au evoluat, opțiunile de țesut au crescut și ele.

Unul dintre cele mai bune este ECONYL®, un nailon regenerat din produse pre și post-consum. Există și alte exemple de țesături de costume de baie reciclate, cum ar fi REPREVE®, care le fac din sticle de plastic reciclate.

Alte variante de țesături pentru costume de baie

Pe măsură ce industria costumelor de baie se maturizează și evoluează, apar din ce în ce mai multe tendințe noi. Acest lucru duce la valuri de noi tipuri de țesături pentru costume de baie.

Cu câțiva ani în urmă, a existat o tendință a mărcilor care lucrau cu neopren. Neoprenul este un cauciuc sintetic care prezintă o bună stabilitate, rămâne flexibil la temperaturi variate și este excelent pentru izolare. Avantajul izolației este motivul pentru care este utilizat în mod obișnuit pentru costume de scufundări. Țesătura este mai groasă și necesită metode de cusut diferite de o țesătură „obișnuită”.

Astăzi, multe branduri au încetat să mai folosească neoprenul, iar la momentul acestei postări pe blog, observăm o cerere mare de țesături texturate - în special cu nervuri și catifea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » (P) Cum să vă alegeți costumul de baie, în funcție de țesătură