Antena Meniu Search
x

Scandal monstru între Eminem şi politicienii aflaţi la putere în Noua Zeelandă. Rapperul american i-a dat în judecată

Rapperul Eminem a dat în judecată partidul de guvernământ din Noua Zeelandă, National Party, din cauza folosirii într-o reclamă de campanie a acestei formaţiuni politice a unui cântec celebru din repertoriul muzicianului american, intitulat ”Lose Yourself”, informează BBC.

Rapperul Eminem a dat în judecată partidul de guvernământ din Noua Zeelandă, National Party, din cauza folosirii într-o reclamă de campanie a acestei formaţiuni politice a unui cântec celebru din repertoriul muzicianului american, intitulat ”Lose Yourself”, informează BBC.

Rapperul american spune că un single ce a fost folosit într-o reclamă din campania electorală neozeelandeză din 2014 de National Party a fost o versiune neautorizată printr-o licenţă legală a piesei sale ”Lose Yourself”.

Avocaţii partidului afirmă însă că acea piesă nu era ”Lose Yourself”, ci un single ”inspirat din stilul lui Eminem”, pe care l-au cumpărat dintr-un magazin muzical.

Procesul a început luni. Ambele piese au fost difuzate în sala de judecată.

Un avocat al Eight Mile Style - grupul de publishing muzical care reprezintă interesele rapperului american - consideră că single-ul ”Lose Yourself” a dobândit statutul de ”legendă” şi reprezintă ”fără nicio îndoială bijuteria principală din coroana muzicii lui Eminem”.

Reclama din 2014 prezenta secvenţe cu echipaje de canotaj, dublate de o voce din studio care îi îndemna pe cetăţenii neozeelandezi ”să păstreze echipa care a dat rezultate” şi să voteze pentru revenirea la putere a National Party la următoarele alegeri parlamentare.

Cântecul din fundal, asemănător stilului rapperului Eminem, prezintă asemănări foarte mari cu ”Lose Yourself”, un single inclus pe coloana sonoră a filmului ”8 Mile” (2002) în care rolul principal a fost interpretat chiar de artistul american.

Cântecul din reclamă are acelaşi ritm muzical cu single-ul ”Lose Yourself” însă nu include pasajele cu voce din piesa rapperului.

Reprezentanţii National Pary din Noua Zeelandă spun că au achiziţionat acea piesă din magazinul online al companiei de producţie muzicală Beatbox.

Cântece similare unor piese celebre - dar suficient de diferite de acestea pentru a evita încălcarea drepturilor de autor - apar în mod obişnuit în magazinele online muzicale şi pot fi utilizate fără plata unor taxe.

Avocaţii formaţiunii National Party consideră că acest partid politic nu este vinovat de încălcarea drepturilor de autor. 

Potrivit presei locale, procesul se va desfăşura pe durata a şase zile. 

Născut pe 17 octombrie 1972, Marshall Bruce Mathers III - cunoscut sub numele Eminem - şi-a început cariera în 1987. Este primul artist rap care a câştigat un premiu Oscar. Acesta a fost distins, în 2002, cu trofeul Academiei de film americane pentru piesa ”Lose Yourself”, la categoria ”cel mai bun cântec original”. În plus, Eminem a fost recompensat cu şapte premii Grammy.

A lansat opt albume de studio: ”Infinite” (1996), ”The Slim Shady” (1999), ”The Marshall Mathers” (2000), ”The Eminem Show” (2002), ”Encore” (2004), ”Relapse” (2009), ”Recovery” (2010) şi ”The Marshall Mathers 2” (2013).

Eminem a colaborat cu nume importante ale industriei muzicale, precum Dr. Dre, Dido, 50 Cent, Lil Wayne, Rihanna şi Snoop Dog.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Scandal monstru între Eminem şi politicienii aflaţi la putere în Noua Zeelandă. Rapperul american i-a dat în judecată