Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Mihai Petre și Elwira, dans printre vise

Mihai Petre, juratul competiţiei ”Dansează printre vise” care va începe în toamna aceasta la Antena 1, şi-a cunoscut jumătatea pe ringul de dans şi s-au mişcat armonios pe ritmurile muzicii până şi-au dat seama că sunt suflete pereche

Vezi și

Mihai Petre, juratul competiţiei ”Dansează printre vise” care va începe în toamna aceasta la Antena 1, şi-a cunoscut jumătatea pe ringul de dans şi s-au mişcat armonios pe ritmurile muzicii până şi-au dat seama că sunt suflete pereche

Când îl vezi cum se mişcă pe muzică nici nu îţi poţi imagina faptul că Mihai Petre şi-a început cariera în lumea sportului practicând karate timp de patru ani în copilărie. Apoi, mama lui l-a înscris la cursurile de dans sportiv. Şi bine a făcut. Altfel nu şi-ar fii întâlnit jumătatea pe Elwira.

"Când eu am început să dansez erau stereotipuri din astea că dansul este numai pentru fete. Până şi eu credeam asta. Era o nebunie. Nu aveam cultura asta a dansului deloc pentru că veneam după nişte ani în care dansul a fost aproape interzis în România".

Mihai şi Elwira au câştigat în paşi de dans campionate naţionale şi au dus numele României până în finalele şi semifinalele celor mai importante competiţii europene şi mondiale de dans. Apoi, împreună şi-au deschis propria şcoală de dans.

"Suntem foarte mândri de asta. Avem campioni naţionali la copii la 6 - 9 ani şi avem campioni naţionali şi la adulţi. Chiar sora mea, printre altele".

Doar că Mihai şi Elwira nu antrenează doar campioni. Pentru ei cea mai mare bucurie vine atunci când oameni obişnuiţi descoperă dansul alături de ei.

"Când lucrăm cu o pereche pentru performanţă ştim exact care ne este obiectivul şi trebuie să ne îndreptăm către el. La fel se întâmplă şi în cazul adulţilor care vin să înveţe de plăcere. Avem cu totul alt program. Cu ei e foarte important să le servim un rezultat destul de rapid ca ei să simtă că învaţă să danseze şi unii chiar reuşesc după două trei săptămâni să se mişte destul de bine".

Şi sunt tot mai mulţi cei care vor să înveţe să se mişte armonios. De fapt, cei doi cred că românii sunt făcuţi să danseze.

Ringul de dans nu doar că i-a adus împreună, dar le dăruit şi multe amintiri preţioase. "Ne bucurăm foarte mult la fiecare campionat naţional la care avem o pereche care câştigă. Eu ţin minte că m-am bucurat foarte tare când aveam 20 de ani şi deja eram cel mai tânăr antrenor cu câteva perechi în finala campionatului naţional. Mă bucur şi mai tare atunci când o pereche care nu ştie să danseze ne trimite mesaj cu:"Vai ce bine a ieşit dansul de nuntă."

Din toamnă Mihai Petre va juriza competiţia Dansează printre vise şi ştie deja ce vrea să vadă pe ringul de dans. "De data asta chiar am aşteptări pentru că ştiu că perechile sunt formate din dansator profesionist şi vedetă. Am aşteptări foarte mari pentru că ştiu că nivelul va fi ridicat".

Dansează printre vise va începe în toamna aceasta la Antena 1, şi alături de Mihai Petre din juriu vor face parte Jojo şi Igor Munteanu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri Mondene » SPECIAL! Mihai Petre și Elwira, dans printre vise