Antena Meniu Search
x

Stela Popescu, cetăţean de onoare al Braşovului. Actriţa dezvăluie care este secretul ei: "Dacă ai o inimă ce tot arde..."

Actriţa Stela Popescu a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că ”dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

Actriţa Stela Popescu a primit diploma de Cetăţean de Onoare al Braşovului, oraş în care a făcut şcoala şi facultatea şi a jucat în 400 de spectacole, ea declarând că ”dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tânăr şi la 90 de ani”.

”Eu sunt datoare Braşovului, începând de la primii ani de şcoală şi terminând cu facultatea şi cu prezenţa în teatrul din Braşov. Prezenţa Braşovului în viaţa mea mi-a întărit disciplina, morala, demnitatea şi astfel am ajuns astăzi să fiu printre cei mai mari artişti ai României. Am un dicton după care mă ghidez: viaţa valorează miliarde, dar dacă în piept ai o inimă ce tot arde, rămâi tot tânăr şi la 90 de ani“, a spus Stela Popescu, mărturisind că este foarte apropiată de Braşov şi că găseşte oraşul ”mai bogat şi mai frumos“.

Stela Popescu s-a născut la 21 decembrie 1935, în Orhei, Basarabia, într-o familie de învăţători. În 1940, după invadarea Basarabiei de către armata rusă, tatăl ei, considerat ”intelectual“, deci ”duşman de clasă“, a fost deportat în Siberia, iar mama, împreună cu fiica, se refugiază la Braşov.

În 1953, Stela Popescu susţine examenul de admitere la facultate şi este repartizată la Facultatea de Limba Rusă ”Maxim Gorki“, la care renunţă după un an şi jumătate, când intră în echipa Teatrului Ministerului de Interne. În 1956 este admisă la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică, iar în paralel continuă să susţină spectacole de teatru. La sfârşitul facultăţii, este repartizată la teatrul din Braşov, unde ajunge să susţină şi 400 de spectacole pe an. 

Din 1963, joacă la teatrul de Revistă „Constantin Tănase“ din Bucureşti, apoi se angajează la Teatrul de Comedie. Tot din 1963 începe lunga colaborare cu Radiodifuziunea Română, urmată, mai târziu, de cea cu Televiziunea Română.

În 7 februarie 2004, primeşte din partea şefului statului Ordinul Meritul Cultural în grad de Comandor, categoria D - Arta Spectacolului, ”în semn de apreciere a întregii activităţui şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ pus în slujba artei scenice şi a spectacolului“.

Pe 10 septembrie 2013, regele Mihai I i-a conferit, prin fiica sa, principesa Margareta, decoraţia ”Nihil Sine Deo“.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Stela Popescu, cetăţean de onoare al Braşovului. Actriţa dezvăluie care este secretul ei: "Dacă ai o inimă ce tot arde..."