Antena Meniu Search
x

Tenismenul Horia Tecău, noul ambasador al UNICEF în România

Jucătorul de tenis Horia Tecău este începând de marţi noul ambasador naţional al UNICEF în România, el urmând să participe la campaniile organizaţiei mondiale pentru sprijinirea şi protejarea drepturilor copiilor.

Jucătorul de tenis Horia Tecău este începând de marţi noul ambasador naţional al UNICEF în România, el urmând să participe la campaniile organizaţiei mondiale pentru sprijinirea şi protejarea drepturilor copiilor.

În cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc, marţi, Tecău a declarat că a fi ambasador UNICEF este o onorare, dar şi o mare responsabilitate.

'Este o mare onoare să mă alătur unei echipe de personalităţi, unor adevărate modele naţionale şi internaţionale. A fi ambasador UNICEF este în acelaşi timp şi o mare responsabilitate. De ceva timp încerc să mă implic şi să contribui la dezvoltarea comunităţii în care trăiesc, iar UNICEF îmi oferă posibilitatea de a face acest lucru într-un mod organizat. Mă angajez astfel să sprijin respectarea drepturilor copilului, în special dreptul la şcoală şi grădiniţă. Pentru copiii din ţara noastră trebuie să ne unim eforturile pentru ca ei să îşi atingă visurile', a declarat tenismanul.

La rândul său, Sandie Blanchet, reprezentanta UNICEF în România, a afirmat: 'Ne bucurăm că Horia Tecău ni s-a alăturat. El este un mare campion care militează de ceva timp pentru accesul copiilor la şcoală. Împreună putem convinge şi mai mulţi oameni că educaţia trebuie să fie o prioritate dacă vrem copii fericiţi şi un viitor mai bun pentru noi toţi'.

Recent, Horia Tecău a vizitat împreună cu reprezentanţii UNICEF comuna Motoşeni din judeţul Bacău acolo unde organizaţia mondială desfăşoară un proiect pilot intitulat Servicii Comunitare pentru Copii.

Tecău se alătură astfel unui grup de ambasadori UNICEF din care fac parte personalităţi sportive printre care se numără Roger Federer, Lionel Messi, Serena Williams sau David Beckham. În România, ambasadori naţionali mai sunt Gheorghe Hagi, Andreea Marin şi Smiley.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Tenismenul Horia Tecău, noul ambasador al UNICEF în România