Antena Meniu Search
x

Tradiţiile de Anul Nou din Maramureş atrag ca un magnet turiştii

Indiferent unde le petrecem, sărbătorile de iarnă sunt o perioadă a tradiţiilor şi a superstiţiilor. Iar Maramureşul demonstrează din nou că nu s-a schimbat.

Vezi și

Indiferent unde le petrecem, sărbătorile de iarnă sunt o perioadă a tradiţiilor şi a superstiţiilor. Iar Maramureşul demonstrează din nou că nu s-a schimbat odată cu vremurile... Turiştii străini vin cu mare bucurie pe meleagurile maramureşene, acolo unde cunosc oameni calzi şi primitori, ascultă colinde şi sunt martorii unor obiceiuri pe care nu le vor găsi în altă parte. 

Tradiţii vechi de sute de ani sunt intacte în Sighetul Marmaţiei. Iar obiceiurile moştenite din strămoşi fac din Maramureş una dintre cele mai frumoase zone din ţara noastră. Şi atrag în această perioadă mii de turişti. Fascinaţi de viaţa satului românesc sunt şi jurnaliştii Associated Press, una dintre cele mai mari agenţii de presă din lume, care au venit special aici să filmeze spectacolul.

Turiştii au aflat în Maramureş ce înseamnă colindul românesc. Străzile sunt inundate de glasurile feciorilor care, îmbrăcaţi în straie populare, merg din casă-n casă pentru a face urări de bine. Dansul este şi el o componentă importantă a obiceiurilor străvechi. 

Pe lângă colindători, pe uliţe îşi fac apariţia şi cetele de mascaţi. Rolul lor este să sperie şi să alunge spiritele rele şi să ofere protecţie pentru locuitori. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Tradiţiile de Anul Nou din Maramureş atrag ca un magnet turiştii