Antena Meniu Search
x

Semi-maratonul Bucureştiului. Vedete, sportivi de performanţă şi oameni simpli s-au luptat pentru o cauză nobilă

Peste 15 mii de alergători s-au întrecut la Semi-maratonul Bucureşti. Cei mai mulţi s-au zbătut să termine cursa de 21 de kilometri pentru a mai adăuga o medalie în palmares.

Vezi și

Peste 15 mii de alergători s-au întrecut la Semi-maratonul Bucureşti. Cei mai mulţi s-au zbătut să termine cursa de 21 de kilometri pentru a mai adăuga o medalie în palmares.

Copii, bătrâni, sportivi, vedete, tineri în scaune cu rotile. Cu toţii au alergat la ediţia de anul acesta a Semimaratonului Bucureşti. Peste 15 mii de oameni au luat startul în cele două zile de competiţie.

VALERIA RĂCILĂ VON GRONINGEN, organizator:

"Nu dezvoltăm doar mişcarea şi alergarea. Încercăm să dezvoltăm şi voluntariatul în România, lucrăm cu peste 1000 de voluntari la fiecare eveniment, şi simţul civic. Încercăm să dezvoltăm asta în România."

Zeci de vedete au alergat şi anul acesta pentru o cauză nobilă. Carmen Brumă a reuşit chiar să termine cursa de 21 de kilometri în doar o oră şi 40 de minute.

CARMEN BRUMĂ:

"Pentru bolnavii aflaţi în stadiu terminal, pentru cei care suferă de boli limitatoare de viaţă!"

La o cursă mai scurtă, de doar trei kilometri şi jumătate, dar pentru aceeaşi cauză, au luat startul Carmen Negoiţă şi Adina Buzatu.

CARMEN NEGOIŢĂ:

"N-am mai alergat de mult, dar promit să-mi intru în formă."

ADINA BUZATU:

"Ai o satisfacţie extraordinară atunci când reuşeşti să strângi bani pentru o cauză extraordinară."

Pentru unele vedete, a fost prima cursă în adevăratul sens al cuvântului.

GEANINA CORONDAN:

"Am avut bodyguarzi, am avut de toate, nu puteam să cobor pentru că mă ridicau ei. M-am rugat la îngeraş şi am parcurs cei trei kilometri şi jumătate. Fiecare pas al nostru, chiar dacă e greu de făcut, contează pentru o clipă de viaţă în plus de viaţă."

Amalia Năstase a luat startul pentru a strânge 70 de mii de lei, necesari pentru apartură de resuscitare a copiilor născuţi prematur la Maternitatea Bucur.

AMALIA NĂSTASE:

"Din păcate, aceşti copii nu pot supravieţui fără ele. România are cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Europa, 8,2 la mie."

Pentru 30 de proiecte umanitare au fost de organizatorii concursului, iar alte 250 de cauze au fost susţinute de alergători.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri Mondene » Semi-maratonul Bucureştiului. Vedete, sportivi de performanţă şi oameni simpli s-au luptat pentru o cauză nobilă